Közeleg a nyár és azon gondolkodik, hogyan szabadulhatna meg a szőrszálaktól?  Vagy már unja a pengével való borotválást?  Akár az első, akár a második csoportba tartozik a szőrszálak olyan problémát jelentenek, amelyet meg szeretne oldani.

Borotválkozás terén több lehetőség közül választhatunk.  Az első a hagyományos borotvapenge.  A szőrök eltávolításának legegyszerűbb módjáról van szó.  A másik szempontból viszont a legkevésbé praktikus, hiszen a szőrök gyorsan vissza is nőnek.  A másik mód az epilálás, ahol a szőr eltávolítása hosszadalmasabb és valamivel fájdalmasabb is.  Az eredmény azonban több mint tökéletes és több hetet, ha nem akár egy hónapot is kibír.

Az epilátor kiválasztásakor el kell döntenie, melyik technológiát válassza, és milyen funkciókra tart igényt.  Ez azonban még közel sem minden. Amennyiben szeretné megkönnyíteni a vásárlást, olvassa el a piacon található egyik leghatékonyabb és legjobb epilátor értékelését. 

Gyors áttekintés

A piacon manapság már számtalan epilátor található.  A választás ezért sokkal nehezebb, mint az első ránézésre tűnik.  Az egyik a legjobbak közül a Panasonic ES-EL7A-S503 epilátor, amelyről mai véleményezésünk is szólni fog. 

A Panasonic márkájú epilátor otthona kényelmében egyszerű epilálást kínál, melynek eredményét néhány hétig is élvezheti.  A termék teljesen új formával rendelkezik, amely 30 %-kal nagyobb fejszélességet kínál.  Ez egy húzással nagyobb mennyiségű szőrtől képes megszabadítani, mint az előző változatok.  A szőrtelenítés gyorsabb és praktikusabb.  

Felkeltette az érdeklődését a Panasonic ES-EL7A-S503 epilátor? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A formatervezés ugyan nem befolyásolja az epilátor teljesítményét, de nagyban befolyásolja felhasználást.  Az epilátornak kicsinek és minimalistának kellene lennie.  Nyugodtan lehet női színekben is.  Az előnye az, hogy nem kell a fürdőszoba berendezéséhez igazítania, mivel egyáltalán nem lesz szem előtt.  Használat közben azonban látni fogja, éppen ezért vonzónak kéne lennie. 

A Panasonic ES-EL7A-S503 szőrtelenítő több színváltozatban kapható.  Az alapot azonban a fém test képezi, amely minden árnyalatban divatos.  A termék minimalista, amely minden nőnek nagyon jól illik a kezébe.  A fej teljesen fehér és egyszerű,  az egész konstrukcióval jól harmonizál.  

A formatervezéssel együtt a termék méreteit is említsük meg.  Ezek nagyon fontosak ahhoz, hogy tudja, hogy a szőrtelenítővel jó lesz-e dolgozni.  Esetleg, hogy magával viheti-e például a kirándulásra, vagy az utazásra.  

Egyszerűen mondva, az epilátor kompakt méretekkel rendelkezik.  Mindenhová magával viheti, ahova megy. Nem is nehéz, ezért dolgozni is jó vele.  

Ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

 • szélesség: 6,7 cm
 • magasság: 16,3 cm
 • mélység: 4,7 cm
 • tömeg: 0,2 kg

Ilyen méretekkel és súllyal az epilátor használata egyszerű, és még egyszerűbb az utazás vele.  Legyen mindig a keze ügyében, amikor szüksége van rá.  

Plusz, az utazást ráadásul a hordtáska is megkönnyíti, melyet a további tartozékokkal együtt az epilátor csomagjában talál.  A hordtáskában az epilátoron kívül a további kiegészítők is elférnek.  

Epilátor funkciói 

Minden epilátor rendelkezik valamilyen funkcióval, amellyel a többitől különbözik.  Némelyek csak más kialakításúak, mások hatékonyabbak, vagy víz alatt is használhatóak.  

A Panasonic ES-EL7A-S503 epilátor három sebességfokozattal rendelkezik – finom, normál vagy erőteljes.  Pontosan saját szőrszálaihoz és bőréhez tudja igazítani.  Soha nem fordul elő, hogy az epilátor túl agresszív lenne, vagy alacsony teljesítménnyel rendelkezne.  

Az ergonomikus kialakítást mindenki megkedveli, aki az epilátort használni fogja.  Nem csúszik ki a kézből.  Éppen ellenkezőleg, nagyszerűen tartható.  

A széles fej egy húzással képes eltávolítani a nem kívánt szőrszálakat.  Az epilálás más modellekkel szemben sokkal gyorsabb.  Nem beszélve arról, hogy a szélesebb fejben több csipesz található, melyek még a legrövidebb, akár 0,5 mm-es szőrszálakat is képesek eltávolítani.  

Az epilátor LED fénnyel rendelkezik, melynek köszönhetően biztos lehet benne, hogy egy szőrszálat sem hagy el.  

Ennek a modellnek a nagy előnye, hogy nedvesen és szárazon egyaránt használható.  Nedves állapotban a bőr puhább és könnyebben alkalmazkodik.  Az epilálás kevésbé fájdalmas, mint száraz epilálás során.  

Mivel a készülék víz alatt is használható, természetes a vezeték nélküli működés.  Teljes töltéssel, amely egy órát vesz igénybe, a készülék akár 30 perc működésre is képes.  Az egész testét nyugodtan leepilálhatja.  

Epilátorfej 

A jó minőségű epilátor alapját a gondosan kidolgozott fej képezi, amely minden szöghöz és minden bőrtípushoz képes alkalmazkodni.  Választáskor főleg erre a paraméterre összpontosítson.

A Panasonic ES-EL7A-S503 epilátor feje képes alkalmazkodni a test vonalaihoz.  Akár 90 fokban is elfordul, tehát tényleg a legjobb eredményeket nyújtja.  Probléma nélkül epilálhatja a nehezen hozzáférhető helyeket is.  

Ráadásul, ahogy azt már említettük, széles fejjel rendelkezik.  Egy borotválkozás során nagyobb szőrmennyiségtől szabadulhat meg, mint más epilátoroknál.  A borotválás így gyorsabb és praktikusabb. 

Vezérlés 

Az epilátorok kezelése nagyon egyszerű.  Csupán néhány funkcióval rendelkeznek, melyeket egy vezérlőgomb segítségével választ ki.  Egyes professzionális darabok valamivel bonyolultabb vezérléssel rendelkeznek, melyekhez azonban idővel biztosan hozzá szokik.  Akárcsak az epilálásnál, a vezérlésnél is szükséges gyakorlatot szerezni. 

A Panasonic ES-EL7A-S503 epilátort a fő gombbal irányíthatja, amely közvetlenül a fej alatt a testen található.  Elég egyszer megnyomni, és a készülék már üzemel is.  

Többszöri nyomással saját igényei szerint beállíthatja a sebességet.  

Tisztítás és karbantartás 

Az epilátor kapcsolatba kerül a bőrével és a bőréről gondoskodik vele. Ezért minden használat után alaposan ki kellene tisztítani. Csak így szabadulhat meg a rajta maradt baktériumoktól és kerülheti el az olyan bőrproblémákat,  mint például a kiütések.

A Panasonic ES-EL7A-S503 epilátor modell víz alatt is használható, amivel az egész tisztítása is könnyebbé válik.  Használat után elég folyó víz alá tenni és finoman megtisztítani a vízárammal. 

Szükség esetén távolítsa el a fejet és külön tisztítsa azt meg. 

Tartozékok és kellékek

A Panasonic ES-EL7A-S503 epilátorhoz tartozékok gazdag választékát kapja ajándékba: 

 • borotválkozó fej
 • epilálófej a láb és a kéz szőrtelenítése
 • finom fedél
 • fedél az érzékeny területekre
 • kihajtható vágórész
 • fej a bikinivonal szőrtelenítésére
 • tok
 • tisztító kefe. 

A márkáról

A Panasonic márka nagy múltú, számos elégedett vásárlóval rendelkezik.  A magyarországi piacon évtizedek óta jelen van, ezért nagy a valószínűsége, hogy Ön is ismeri.  1918-ban jött létre Osakában.  Régebbi neve Matsushita Electric Industrial Company, Limited volt. Később azonban a Panasonic névre változtatták.  A Sony, Toshiba és Canon márkákkal együtt az elektronikát gyártó legnagyobb japán cégek közé tartozik.  Az elektronikán kívül a Panasonic cég nem elektronikai termékeket és szolgáltatást is kínál, mint például a lakásfelújítás.  Ezek főleg külföldön közkedveltek.  A Panasonic a legnagyobb vállalatok közé tartozik a világon.