A vasaló egy olyan háztartási cikk, amely egyik otthonból sem hiányozhat. Ez egy olyan készülék, amely minden egyes ruházati cikkről képes gondoskodni, és nemcsak egyenessé varázsolja, de garantálja, hogy puha, és kellemes legyen az érintésre, a szövet szálai pedig ellazuljanak. A vasaló kiválasztásakor fontos, hogy odafigyeljünk a vasaló egyes paramétereire, amelyek előre megmutatják, hogy ez a készülék megfelelő lesz-e az Ön háztartásába vagy sem. Ha ma Ön is azon gondolkodik, hogy milyen vasalót kéne vásárolnia, amely helyettesíteni tudná az előző vasalóját, akkor mindenképpen egy kicsit több időt kéne töltenie a választással. Annak ellenére, hogy ez könnyűnek tűnik, egy ilyen termék kiválasztása nehezebb, mint az első pillantásra tűnne, és a funkciók, amelyeket a vasalók kínálnak, ma már egész fejlett funkciók, amelyek örömünkre szolgálnak a vasalás közben és az egész folyamatot képesek felgyorsítani.

A vasalók több funkcióval is rendelkezhetnek, és ez az oka, hogy sokan miért olyan tanácstalanok a legjobb vasaló kiválasztásakor, amelynek aztán sok-sok további éven át szolgálnia kell. Az alapvető funkciókon és paramétereken kívül a speciális programokat és funkciókat is érdemes megnézni, amelyeket a mai modern vasalók képesek nyújtani. Ennek köszönhetően pontosan olyan vasalót választhat, amely nemcsak a ruháit fogja kivasalni, de gondoskodik is az anyagokról és felgyorsítja Önnek a munkát. A vasalás még soha nem volt ilyen kellemes és egyszerű, mint eddig. A mai véleményező cikkünkben nemcsak egy sima vasalót mutatunk be, hanem egyenesen egy gőzállomást, amely már régóta nem számít ritkaságnak, hanem egy átlagos háztartási cikk sok otthonban.

Miért válasszunk gőzállomást?

Mivel a mai véleményező cikkben a Philips PerfectCare Elite GC9640/60 gőzállomásról olvashat, felmerülhet a kérdés, hogy miért is vegyünk egy gőzállomást, és miért ne válasszunk inkább egy klasszikus vasalót? A válasz nagyon egyszerű, az okokból pedig több is van:

  • a gőzállomásban nagyobb űrtartalmú víztartály van, aminek köszönhetően zavartalanul és megszakítás nélkül vasalhat hosszú órákon át
  • a magasabb teljesítmény jobb eredményeket is garantál
  • leginkább azoknak az embereknek való, akik rendszeresen töltenek több mint egy órát vasalással
  • képes saját magát is beállítani, akár a szövethez megfelelően is, amelyet éppen vasal

Formatervezés

Annak ellenére, hogy a gőzállomás vasalásakor a formatervezésnek nem kéne az első dolognak lennie, amely befolyásolja a választást, mi a formatervezést az első paraméterek között említjük meg. Ennek az az oka, hogy a Philips PerfectCare Elite GC9640/60 gőzállomás egyből szemet szúr a gyönyörű, kidolgozott formatervezésének köszönhetően. A modern arany-fehér kivitel mindenkinek tetszeni fog, aki imádja a minimalizmust és az egyszerű, letisztult vonalakat.

Az időtlen design ennél a modellnél az automatikus és egyszerű vezérléssel, halk gőztermeléssel és mindig tökéletes eredményekkel lépett frigyre, amelyekbe egyszerűen bele fog szeretni. Hagyja, hogy Önt is magával ragadja a Philips ötletes gőzállomásának áramlata.

A legjobb gőzfejlesztő

A Philips PerfectCare Elite GC9640/60 modellnél a legjobb gőzfejlesztőről beszélhetünk, amit csak a Philips márka valaha is megalkotott. Halk háztartási cikk, amely egyszerűen és gyorsan dolgozik, és a lehető legjobb vasalást nyújtja Önnek. Hétköznapi farmernadrágokat és melegítőfelsőket is kivasalhat vele, de akár selyemből készült darabokat is anélkül, hogy Önnek kéne kézileg átállítania a hőmérsékletet. Minderről ugyanis maga a termék gondoskodik. A vasalás égett szövetek nélkül még sosem volt egyszerűbben elérhető.

Teljesítmény

Most pedig mondjunk valamit a teljesítményről. A Philips PerfectCare Elite GC9640/60 gőzállomás az igazán csúcsminőségű, ciklonos gőzkamrával is kitűnik, amely garantálja a 7 bar értékű nyomást. Ez azt jelenti, hogy a vasalás tényleg egyszerű, nagy teljesítményű és hatékony lesz. Ez az erős pára mélyen a szövetekbe jut és megkönnyíti ezzel a vasalás folyamatát.

A vasalás teljesítménye azonban magától a gőzkibocsátástól is függ. Ez a modell konstans gőzkibocsátással rendelkezik, méghozzá 140 grammal percenként. A gőzlöket akár a 480 grammot is elérheti percenként. A nagy teljesítmény is le fogja Önt nyűgözni, szám szerint 2400 W értékről beszélhetünk.

Nem hiányzik a függőleges gőzölés lehetősége sem arra az esetre, ha esetleg egy ruhát vagy valamilyen hosszú függönyt kéne kivasalnia. Egyszerűen akassza fel őket, és csak vasaljon!

Víztartály és funkciók

Számos klasszikus vasaló esetében a legnagyobb probléma az, hogy a víztartály elég nagy, viszont ha megtöltjük vízzel, akkor a vasaló sokkal nehezebb lesz. Épp ellenkezőleg, ha a víztartály kisebb, akkor meg állandóan újra meg újra fel kell tölteni vízzel. Ebben az esetben azonban semmitől sem kell tartania, mert a víztartály magában a gőzfejlesztőben van, a vasaló pedig terhelés nélkül marad. A víztartály térfogata 1,8 liter, ami garantálja a folyamatos vasalást akár két órán keresztül is, megszakítás nélkül.

A vizet bármikor feltöltheti a víztartályban, amikor csak szüksége van rá, méghozzá akár a vasalás közben is. A nyílás elég nagy és egyszerűen hozzá tud férni. A vasalóba nem kell speciális vizet tennie. Használhat hozzá a sima csapvizet is.

Az Optimal TEMP technológia egy olyan dolog, amelybe biztosan bele fog szeretni. Nagy fenntartást szokott okozni vasalás közben az a tény is, hogy a hőmérsékletet mindig Önnek kell átállítania az alapján, hogy milyen anyagból készült a ruhadarab, amelyet következőként készül kivasalni.  A Philips PerfectCare Elite GC9640/60 gőzállomás azonban minden textiltípussal megbirkózik, amit csak ki kell vasalnia és az alapján állít be olyan hőmérséklet kombinációt, amilyenre éppen szükség van.

Nem hiányzik az ECO üzemmód sem, amely energiát takarít meg, miközben nem vesz el a vasalás eredményének minőségéből. Ez az üzem kevesebb mennyiségű gőzt nyújt anélkül, hogy Önnek feltűnne, hogy más eredmény lenne.

A Philips márkájú gőzállomásba az extrém csúszós vasalási felületnek köszönhetően is beleszeret, amely garantálja a gyors és egyszerű vasalást, nagyobb problémák nélkül is. Ezt a vasalási felületet T-ionic Glide-nak hívják és tökéletes ellenállással kápráztatja Önt el a karcolásokkal szemben. Függetlenül attól, hogy egy cipzáron a nadrágon vagy egy gombon az ingen halad vele keresztül, a felület továbbra is tökéletesen néz majd ki.

Kényelmes vasalás

A Philips PerfectCare Elite GC9640/60 gőzállomás tényleg nagyszerűen és tökéletesen illeszkedik az Ön igényeihez. Biztosan már Önnel is megesett, hogy vasalás közben megfájdult a keze, mert a vasaló túl nehéz volt, esetleg a tápkábel bizonyult túl rövidnek. Ez a Philips márkájú gőzállomás egy szabadon forgó tápkábelt kínál, amely 360 fokos tartományban mozog. Hosszúsága a kellemes 1,8 métert éri el. Egy további kellemes dolog, amit kínál, a figyelmeztetés alacsony vízszint esetén. Így nem kell állandóan ellenőriznie a víz mennyiségét. Erről a vasaló maga gondoskodik.

A készülék fény- és hangjelzéssel rendelkezik, amellyel azt jelzi, hogy a vasaló már használatra kész. Tényleg nagyon gyorsan használatra kész, és ezért nem kell hosszadalmasan arra várnia, hogy felforrósodjon. Annak köszönhetően, hogy nagyon könnyű, méghozzá csak 0,8 kilogramm, biztosan nem fog fájni a keze a vasaló használata közben.

Ha nem rakja a vasalót a tárhelyre a gőzfejlesztőn, akkor biztosan értékelni fogja a biztonsági zárat, amikor éppen valahova el kell ugrania vasalás közben. Például fel kell vennie a telefont vagy ki kell nyitnia az ajtót. Ez a zár lezárja a vasalót az bázison, és ezzel kizárja annak veszélyét, hogy a vasaló lecsússzon vagy valaki megégesse magát.

Egy további biztonsági elem az automatikus kikapcsolás, amely az energiamegtakarítás céljából történik. Az említett funkció automatikusan kikapcsolja a vasalót, ha azt néhány percig nem fogja használni. Ezzel a gőzállomás pénzt is megtakarít Önnek.

Pár szó a márkáról

A Philips márka a magyar fogyasztók számára egy nagyon ismert márka, amelyet szinte minden elektronikai cikket árusító boltban forgalmaznak. Ennek a márkának köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy egy jó minőségű terméket vásárolsz az otthonodba, amely jó néhány évet kibír anélkül, hogy meghibásodna. Kiváló minőségű háztartási cikket manapság nagyon nehéz találni, és ezért, ha szeretnéd a legjobbat kiválasztani, akkor jól teszed, ha emellett a márka mellett döntesz. A Philips márka nagyon jó minőségű háztartási cikkeket hoz az otthonodba, amelyek közé például a vasalók is tartoznak. Ma a tökéletes Philips PerfectCare Elite GC9640/60 gőzállomásról készítettünk Önnek egy véleményező cikket, amely biztosan több szempontból is le fogja Önt nyűgözni, aminek köszönhetően biztos bele fog szeretni.