A zenehallgatás az utóbbi években igazán közkedvelt szabadidős és melléktevékenységgé vált. Szinte folyamatosan, mindig és mindenhol zenét hallgatunk. Akár az autóban, otthon vagy az autóbuszban ülünk, vagy esetleg az ágyban fekszünk, csodás zenét hallgatunk, amelyet a fülhallgatóból vagy a hangszóróból hallunk. A zenével mintha jobban, és ha éppen szükségünk van rá, még gyorsabban is telik az idő. Annak érdekében, hogy a zenét folyamatosan, még sétálás vagy más mozgás közben is élvezhessük, minőségi és jó fej- vagy fülhallgatóra lesz szükségünk. Egy ilyen fej- vagy fülhallgató ugyanis csodákra képes. 

Ha az ember számára elérhető a jó zene, nincs szüksége másra, mint egy minőségi fej- vagy fülhallgatóra, amely igazán jó és kiváló minőségű hangzást biztosít nekünk. Ennek köszönhetően bárhol és bármikor nyugodtan hallgathat olyan zenét, amilyen éppen a kedvére van. 

A fej- vagy fülhallgató kiválasztása csak és kizárólag Önön múlik. Leggyakrabban az olyan személyes preferenciákra hagyatkozunk, mint a formatervezés, a szín, az anyag, a méret, a kivitelezés, a basszusok és a magas hangok hangzása vagy az egyéb, fej- és fülhallgatókra jellemző tulajdonságok. Még mielőtt megvásárolnánk valamilyen fej- vagy fülhallgatót, szükséges kipróbálni is azt, de legalább összehasonlítani más fej- vagy fülhallgatóval, ami néhány alapvető információt illet. Mi ma ebben a cikkünkben számos információt kínálunk Önnek a közismert Samsung márka fülhallgatójával kapcsolatosan. 

Igazán jó minőségű vezeték nélküli fejhallgató

A Samsung Galaxy Buds Plus fülhallgató manapság az egyik nagy trend a fülhallgatókat illetően. A Samsung márka igazán kiváló a fülhallgatók keretein belül. Most egy vezeték nélküli, és igazán kiváló fülhallgatóról van szó. Mi mindent támogat, és miért kéne megvásárolnunk? Ma megtudja mindezt! 

Formatervezés

Még ha úgy is tűnhet, hogy az összes preferencia közül, amelyet figyelembe kell vennie, a formatervezés a legutolsók közé sorolható, téved. Rengetegen éppen a formatervezés és az alapján választják ki a megvásárolt fülhallgatót, hogy az hogyan néz ki. Miért? A válasz egyszerű. Az emberek minden körülmények közt jól szeretnének kinézni. Még fülhallgató viselése során is. 

A Samsung Galaxy Buds fülhallgató már az első ránézésre nagyon vonzó. Kis “dugókról” van szó, amelyeket szinte észre sem fog venni. A használatot követően egyszerűen a töltőtokba kell helyezni azt, és kész is. 

A fülhallgató elegáns és kompakt, lágy gumis tokkal ellátott a fülben való tökéletes illeszkedés érdekében. További különböző méretű gumis tokokkal ellátott, ennek köszönhetően a lehető legjobban fog ülni a fülben. 

A hiányzó kábelek, amelyek lefelé húznák a fülhallgatót, annyit jelentenek, hogy a fülhallgató akkor is a fülében marad, ha megdönti a fejét vagy edz. Ennek köszönhetően olyan edzésekre is megfelelő, mint például a futás. 

A formatervezés egyik kiemelkedő eleme a külső rétegen lévő gyöngyház anyag, amely tökéletesen visszaveri a fényt és szinte holografikus hatást kelt.

Formatervezés

Még ha úgy is tűnhet, hogy az összes preferencia közül, amelyet figyelembe kell vennie, a formatervezés a legutolsók közé sorolható, téved. Rengetegen éppen a formatervezés és az alapján választják ki a megvásárolt fülhallgatót, hogy az hogyan néz ki. Miért? A válasz egyszerű. A Samsung Galaxy Buds fülhallgatóhoz hasonló fej- és fülhallgatók kitűnnek és fel tudják kelteni az emberek érdeklődését. Éppen ez vonz rengeteg figyelmet és tekintetet.

Az új verzió nem sokban különbözik a régitől. Formatervezése nagyon hasonlít az elődei formatervezéséhez. Sima, gyöngyházfényű tokban található és állítható szilikon füldugók is megtalálhatók rajta. Ez a generáció piros, fehér, kék és fekete színben kapható. Így megtalálhatja azt a színt, amely a leginkább megfelel a stílusának. 

A doboz belsejében két további füldugót is talál, amelyek három különböző méretben található, tehát megtalálja pontosan azt a méretet, amelyre szüksége van. 

Ami magát a tokot illeti, viszonylag könnyű és sima, kerekded szélekkel. Viszonylag egyszerűen belefér a zsebbe. 

Könnyű kezelhetőség 

A külső oldalán egy érintős gombot talál, amely egyszerű egyszeri, dupla, tripla koppintásra és hosszú érintésre is reagál. Használhatja az egyszerű, dupla és tripla nyomást is. Emellett rendelkezésére áll a hosszú nyomás is, amellyel a virtuális hangasszisztenst aktiválhatja, csökkentheti a hangerőt vagy bekapcsolhatja a környezeti hang felerősítését.

Az egyik szembeszökő probléma, amelyet megtalálhat, hogy a Buds Plus csak a fröccsenő vízzel szemben ellenálló az IPX2 besorolás alapján. Ez azt jelenti, hogy többnyire nem fog gondot okozni egy edzés, de nem lesz igazán alkalmas például a strandra vagy a medencéhez, ahol könnyedén károsodhat. Összehasonlításképp az Apple Airpods Pro például az IPX4 alapján vízálló, ami ugyan még nem vízhatlanságot jelent, de azért nyugodtan viselheti az esőben is vagy jobban is megizzadhat edzés közben. 

A töltő doboz USB-C csatlakozást használ. Így nem kell hozzá egy külön kábelt magával vinnie. Ugyanis ezt a fülhallgatót nyugodtan feltöltheti egy Samsung márkájú mobiltelefon töltőjével is. 

Akkumulátor üzemideje 

A Galaxy Buds Plus fülhallgató sokkal hosszabb akkumulátor üzemidővel dicsekedhet, mint az előző ilyen fülhallgató modellek. Maga a fülhallgató 11 óra üzemidőt kínál, amíg a tok további 11 óra üzemelést is kínál, amivel az akkumulátor teljes üzemideje 22 órára emelkedik.

Az akkumulátor 11 órás üzemideje elég hosszúnak számít egy fülhallgató esetében – a töltés esetében azonban nem egy hatalmas hosszúságú akkumulátor időről van szó.  Az Apple AirPosd fülhallgatóval összehasonlítva bár maga a fülhallgató csak 5 óráig üzemel, de a töltő tok további 20 óra üzemeltetést biztosít. Így összesen tehát 25 óra zenehallgatás áll a rendelkezésünkre. 

Kapcsolódási lehetőségek

A Bluetooth 5.0 stabil, vezeték nélküli csatlakozást kell, hogy nyújtson. Másrészt viszont be kell ismerni, hogy akárcsak az AirPods Pro fülhallgató, a Galaxy Buds Plus fülhallgató sem támogatja a legújabb kódoló/dekódoló kategóriákat, mint például az aptX, aptX Low Latency vagy a még jobb minőségű LDAC kódoló/dekódolókat. Jelenleg az egyetlen lehetőség az SBC és az AAC kódoló/dekódolókat – viszont ezen lehetőségek belevonása egyúttal azt is jelenti, hogy a Samsung Buds Plus fülhallgató az iOS operációs rendszerrel is képes együttműködni.

A fülhallgató beállításait a Bluetooth párosításon keresztül lehet elvégezni. A párosításhoz le kell először töltenie a Galaxy Wearable mobilalkalmazást vagy a Samsung Galaxy Buds Plus mobilalkalmazást a Google Play vagy az Apple App Store webáruházakból. Ezzel testre szabhatja a fülhallgatót, beállíthatja a környezeti zaj elnyomását is, tehát tényleg érdemes letölteni.

Ha több készüléke is van, nem baj, mert a Galaxy Buds Plus fülhallgató támogatja a többszörös párosítást is, amely lehetővé teszi, hogy több készülékhez is csatlakozzon anélkül, hogy újra kéne mindegyikkel párosítania, amikor előtte egy másikkal használta.

A hang minősége 

Az audio részlegen a fő újdonságnak egy új rendszer számít, két vezérléssel, amit a fülhallgató használ. Egy mélynyomó és egy magassugárzó is a rendelkezésére áll, amelyek bővítik a hangtartományt. Mindez pedig az általános érthetőség növeléséhez vezet. 

A hangot nagyon egyszerűen állíthatja be a Samsung Galaxy Buds Plus vagy a Samsung Wear mobilalkalmazások segítségével. A Samsung vállalt emellett azt is állítja, hogy növelte a belső mikrofonok mennyiségét is (eggyel mindkét fülhallgató rész esetében), amely elméletileg a telefonhívás jobb minőségéhez kéne, hogy vezessen. 

A márkáról

A Samsung márka az élvonalbeli gyártók közé tartozik az elektronikai cikkek területén, a termékei pedig folyamatosan tökéletesednek. Számos vásárló úgy ismeri a Samsung márkát, mint a stílusos és minőségi mobiltelefonok gyártóját, amellyel néhány millió ember rendelkezik a világon. A márka azonban más műszaki cikkeket és elektronikai cikkeket is gyárt. Ezek közé tartoznak például a hűtőszekrények, monitorok vagy televíziók. Mindegyik termékük precízen kidolgozott, egyszerűen irányítható és minőségi, tehát mindig tényleg nagyon sok időt kibírnak az Ön szolgálatában, és Önnek nem kell félnie, hogy egy kis idő elteltével elromlanának.  Tehát, ha Ön is azon gondolkodik, hogy milyen fej- vagy fülhallgatót vásároljon, akkor a figyelmébe szeretnénk ajánlani a Samsung Galaxy Buds fülhallgatót, amely egyszerre több nézőpontból is meglepi majd Önt.