Manapság már mindenki igyekszik a lehető legjobb eredményeket elérni, egészségesen étkezni és edzeni. Teljesen normálisnak számít már, ha valaki figyeli, hogy naponta hány lépést tett meg, mennyi kalóriát égetett el vagy akár azt is, hogy hány emeletet hagyott maga mögött. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az idő halad előre és az embereknek mindent ellenőrizniük és figyelniük kell, érdekes termékeket találtak fel. A mobiltelefonok mellett, amelyek képesek számlálni a naponta megtett lépéseket, valamint a mobilalkalmazások mellett, amelyek képesek tényleg mindent számolni, az intelligens fitness karkötők is megjelentek a piacon. Válasszon tehát Ön is valamilyent ezek közül a karkötők közül, amelyek segíteni fognak Önnek minden egyes szituációban. Lehet, hogy most feltette a kérdést, hogy miért is? Miért is kéne nekem egy karkötő, amely hasonlóan, vagy lehet, hogy ugyanúgy működik, mint a mobiltelefonban lévő applikációm? Miért fektessen be tehát néhány száz eurót valamibe, ami pontosan ugyanazt fogja csinálni, mint a többi termék is, amellyel már otthon rendelkezik. A választ tényleg nagyon egyszerű. A mobiltelefont ugyanis nem viszi magával mindenhová. Valószínűleg nem fog vele sziklát mászni, ahol útban lenne. Sokan pedig még csak futáshoz se viszik magukkal. Ez a legnagyobb oka annak, amiért az okoskarkötők sokkal praktikusabbak és jobbak, mint a klasszikus alkalmazások a mobiltelefonokban, amelyek annyira nem is pontosak.

Az okostelefonok és okoskarkötők ma olyasmik, amelyekből a piacon manapság tényleg nagyon sok létezik. Nincs azon semmi meglepő, hogy sokszor megtörténik, hogy nem tudja kiválasztani pontosan azt a modellt, amelyre szüksége van. A karkötők kiválasztása viszonylag nehéz dolog, éppen ezért kell megfontolni. Gondolja át az egyes funkciókat, a formatervezést, és a méretet is. Tényleg nagyon sok minden van, amit át kell gondolnia. Mi egy egyszerű segítséget kínálunk, amely segítségére lehet a választás során. 

Ez az igazi? 

2016-ban a Samsung vállalat egy nagyon érdekes terméket dobott piacra, amely a Gear Fit 2 névre hallgat. Ezt új generációk követték, ide tartozik az idén megjelent Samsung Galaxy Fit is. Ez haladó sportolóknak alkalmas funkciókat is kínál. Előnye alacsony ára, számos funkciója valamint tökéletes minősége. 

A Samsung Galaxy Fit egy sokoldalú eszköz, amely tényleg mindenkinek megfelelő, aki rendszeresen edz, sportol és olyasmire van szüksége, ami figyelheti teljesítményét. 

Formatervezés

A Samsung vállalat úgy döntött, hogy a Samsung Galaxy Fit-et funkciókkal és érzékelőkkel látja el, ennek köszönhetően ez egy minőségi eszköz lett. Kis méretű, könnyű, súlya csupán 24 gramm. Az ember el is felejti, hogy a csuklóján van, még az éjszaka folyamán is kellemesen viselhető. Soha nem fogja Önt semmiben sem zavarni. 

Az eszköz tokja is jó minőségű és nagyon szép.  Nem lehet egyszerűen tönkretenni, ezért sportoláshoz és munkához is megfelelő. A bal oldalon egy gomb található, amely alatt egy pulzusmérő van elhelyezve. A pulzusmérő nem emelkedik ki túlságosan, tehát nem zavarja meg a minimalista kialakítást. 

Nagy előny a szilikon pánt, amely nem szívja magába a nedvességet, így nem okoz semmiféle problémát. Kiváló minőségű, tehát ennek köszönhetően fürödni is nyugodtan lehet vele. A por és a haj sem ragad rá. Hogyan kapcsolható be a pánt? Egyszerűen, hagyományos csat segítségével. Ennek köszönhetően a megjelenés rendkívül elegáns, a karkötő felvétele vagy levetése gyors és egyszerű. 

A szilikon pántok azonban cserélhetőek is. Számos színváltozat elérhető, éppen ezért a karkötőt kedvéhez vagy outfitjéhez igazíthatja. 

A kijelzőbe is biztosan azonnal bele fog szeretni, amelyen még akkor is mindent látni fog, ha a napfény közvetlenül rá süt. A kijelző nem túl nagy, azonban nem is túl kicsi. Pontosan akkora, amekkorára szüksége van. A fényerő manuálisan állítható be. 

Vízállóság és kitartás

Nem mindegyik intelligens karkötő vízálló. A Samsung Galaxy Fit karkötő vízálló, ennek köszönhetően víz alatt is nyugodtan használhatja, úszhat vagy tusolhat vele. 

A Samsung vállalat állítja, hogy a Samsung Galaxy Fit karkötő egy feltöltésre akár hét napot is kibír. Ez valóban így van. A karkötő tulajdonosaitól származó számos recenzióban olvasható, hogy a karkötő valóban hosszú üzemidejű, tehát szinte sosem kell levennie. 

Kisebb hátránynak számít, hogy a Samsung Galaxy Fit karkötő nem tölthető vezeték nélkül. 

Edzés

Térjünk a lényegre, mit is kell a Samsung karkötőnek teljesítenie. Meg kell figyelnie az edzést. A Samsung Galaxy Fit karkötő valójában rengeteg funkciót kínál. Az egész nap folyamán figyeli a megtett lépéseket és távot, az elégetett kalóriákat, az emeleteket, az aktív időt, a pihenési időt, az aktív szívritmust, valamint az alvást. 

Belsejében optikai pulzusmérővel, gyorsulásmérővel és giroszkóppal felszerelt. A Samsung vállalat azonban nem telepítette a karkötőbe a magasságmérőt. Ez azt jelenti, hogy az emeletek száma nem lesz teljesen pontos. Ez a távolsági statisztikára is érvényes – a Samsung Galaxy Fit karkötő nem rendelkezik beépített GPS funkcióval. 

Ha elérkezett az edzés ideje, a Samsung Galaxy Fit karkötő automatikus megfigyeli a sétát, a futást, a kerékpározást, az evezést, valamint az elliptikus edzést. Amennyiben manuálisan szeretné elindítani az egyes tevékenységeket, a Samsung Health akár 90 különböző tevékenységet támogat.

Az automatikus tevékenység-megfigyelés kiváló, azonban ha több statisztikára vágyik, manuálisan kell elindítania a tevékenységeket. Az automatikus észleléssel nem lesznek adatai a pulzusáról.

A Samsung Galaxy Fit karkötő az alvást is figyeli. Az alvás szakaszban a Samsung Health alkalmazásban megtalálja az alvással kapcsolatos információkat, tehát az alvás fázisait (beleértve az időt, amikor fent volt, a REM fázisokat, valamint a mély alvást), az éjszaka folyamán elégetett kalóriákat, valamint az átlagokat. Ezek az információk nagyon hasznosak azoknak, akik javítani szeretnének alvási szokásaikon.

További jellemzők

A további funkciók közé sorolható az olyan alkalmazások értesítései, amelyek okostelefonjában vannak telepítve. Ezeket az értesítéseket nyugodtan ki is kapcsolhatja. 

A Samsung Galaxy Fit karkötőn időjárás, naptár, időzítő, stopper és ébresztő is elérhetőek. Amennyiben túl hosszú ideig ült, értesítést fog kapni, hogy ideje lenne megmozdulni. 

A Samsung Galaxy Fit karkötő kiváló választás azok számára, akik egyszerű és pontos fitness trackert keresnek. A tartós és könnyű összeállítás, az alvás megfigyelése, valamint a pontosság kombinációja meglepetést okozhat. 

A márkáról

A Samsung márka az élvonalbeli gyártók közé tartozik az elektronikai cikkek területén, a termékei pedig folyamatosan tökéletesednek. Számos vásárló úgy ismeri a Samsung márkát, mint a stílusos és minőségi mobiltelefonok gyártóját, amellyel néhány millió ember rendelkezik a világon. A márka azonban más műszaki cikkeket és elektronikai cikkeket is gyárt. Ezek közé tartoznak például a hűtőszekrények, monitorok vagy televíziók. Mindegyik termékük precízen kidolgozott, egyszerűen irányítható és minőségi, tehát mindig tényleg nagyon sok időt kibírnak az Ön szolgálatában, és Önnek nem kell félnie, hogy egy kis idő elteltével elromlanának.  Tehát, ha Ön is azon gondolkodik, hogy milyen okosórát vagy intelligens karkötőt vásároljon, akkor a figyelmébe szeretnénk ajánlani a Samsung Galaxy Fit fitness karkötőt, amely egyszerre több nézőpontból is meglepi majd Önt.