A mobiltelefonok életünk szerves részét képezik. Nem tudjuk elképzelni nélkülük a hétköznapi életünket. Segítségünkre vannak a munkánk során, valamint a személyes életünkben is. Azonban megtalálni a legjobb mobiltelefont igazán nehéz lehet. Hiszen a piacon tényleg rengeteg típus található, amelyek között elég nehéz lehet eligazodni. Éppen ezért, ha új mobiltelefont keres, azonban nem tudja melyiket is kéne közelebbről megvizsgálnia, adunk egy tippet. 

Ez a tippünk nem más, mint a Samsung Galaxy S20, amely újdonságnak számít a piacon. Különböző új funkciókkal, érdekes formatervezéssel és stílusos kivitelezéssel tűnik ki a többi közül. Nagy teljesítményt, valamint ennél sokkal többet kínál. Egyszerűen egy olyan mobiltelefonról van szó, amely minden női- vagy férfi kézbe megfelelő. Formatervezése Önt is le fogja nyűgözni, így eszébe sem fog jutni egy másik modell után nézni. 

A Samsung márka az olyan márkák közé tartozik, amelyeket érdemes kipróbálni. Olyan személyeknek megfelelő, akik hajlandóak egy picivel többet fizetni az egyes modellekért. A magas ár azonban a teljesítménnyel és az egyebekkel összehasonlítva, amelyeket a mobil kínál, megfelelő. Éppen ezért, ha egy olyan minőségi és jó telefont keres, amelyet érdemes kipróbálni, akkor bemutatjuk a Samsung egyik legújabb modelljét. A Galaxy S20 modell nagy teljesítményt, stílusos formatervezést és tökéletes működést garantál. 

Gyors áttekintés 

A Samsung vállalat szó szerint átugrott néhány számot és a legújabb modelljét nem 11-es számmal jelölte, hanem rögtön a 20-as számú modellre ugrott át és azt dobta a piacra. Pontosan ez az új modell veszi át a stafétát, amely nagyszerűen néz ki és hatalmas előrelépést jelent, valamint 5G hálózatot használ. 

A Galaxy S20 okostelefon olcsóbb modell, amelyet sokkal könnyebb kezelni, mint az S20 Plus okostelefont vagy a Galaxy S20 Ultra okostelefont. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy olcsó és kevésbé hatékony eszközről lenne szó. Épp ellenkezőleg A mobil kiváló lehetőségeket nyújt, amelyeket biztosan mindenki értékelni fog, aki szereti a jó mobiltelefonokat.

Az, amit a Galaxy S20 mobiltelefontól kap, egyenesen csúcsminőségű. A fő funkciók közé sorolható a 6,2 hüvelykes kijelző gyors, 120 Hz képfrissítési frekvenciával, 5G gyors letöltést (amennyiben elérhető), kiváló minőségű fényképezőgép a telefon mindkét oldalán, valamint nagy üzemidejű akkumulátor.

Éppen ez az a telefon, amelyet Önnek is ki kell próbálnia, ha a saját kezében szeretné érezni azt az új technológiát, amelyet a Samsung vállalat kínál, azonban nem szeretné nagyon megterhelni pénztárcáját. Amennyiben nagyobb tárhelyre vagy 108MP kamerára vágyik, kipróbálhatja az Ultra modellt, azonban a legtöbb ember számára a mindennapi használatra az S20 okostelefon lesz a lehető legjobb választás.

Kijelző

A Samsung Galaxy S20 okostelefon 6,2 hüvelyk képátló méretű kijelzővel rendelkezik, amely pontosan 0,1 hüvelykkel több teret kínál, mint a 2019-es S10 modell. A kijelző mérete azonban nincs hatással a telefon teljes méretére, amely épp akkora, mint a legújabb Samsung Galaxy S modellek esetében WQHD + (3040 x 1440).

A Samsung vállalat Full HD+ (2220 x 1080) felbontást kínál, amely a legtöbb feladathoz, amit el szeretne végezni, elegendő lesz, ezen felül jól néz ki és az akkumulátort is kíméli.

A Galaxy S20 okostelefon hatalmas újítását a 120 Hz maximális frissítési frekvencia jelenti. Ez kétszer akkora sebességet jelent, mint a legtöbb telefonon, tehát az előző Samsung eszközön is elérhető frekvencia. Mit jelent ez a gyakorlatban? Sokkal egyszerűbben és folyamatosan látható minden, ami a kijelzőn történik, valamint az animációk is szebben jelennek meg. 

Ez különösen akkor releváns, ha játékokat játszik, vagy gyakran néz filmeket mobiltelefonján. Mindenből sokkal lenyűgözőbb élményt varázsol. Sőt, a kijelző előnyt is jelent az ellenfelekkel szemben. Az olyan hagyományos feladatoknál, amelyeket rendszeresen végez, tehát mint a görgetés a közösségi hálózatok, nem fogja észlelni ezt a különbséget.

A 120 Hz új képfrissítési frekvencia kompatibilis a WQHD+ szabvánnyal, ami azt jelenti, hogy nem kell választania a nagyobb felbontású megjelenítés és a kép gyorsabb beolvasása közt.

A kijelző érzékenyebb az érintésre. Ez annyit tesz, hogy sokkal jobban és gyorsabban reagál az érintésre. Ez azonban nem egy olyan dolog, amelyet észrevehet a mindennapi használat során. Azok azonban, akik játékokat játszanak a mobiltelefonon, észrevehetik, hogy ez a funkció jelentős különbséget jelent a használat során.

A Galaxy S20 okostelefon manapság az egyik legjobb kijelzővel rendelkezik a mobiltelefonok közt. 

Formatervezés

A modell formatervezése nagyon stílusos és szép. A mobiltelefon előlapja és hátlapja is üvegből készült – az ilyen lehetőséget általában kizárólag a drágább telefonok engedhetik meg maguknak. Most azonban Ön is szert tehet rá. A modell további részei alumínium keretbe helyezettek. A kijelző jobb és bal peremén még mindig található ív, azonban az nem annyira jellegzetes, mint az S10 esetében. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebbszer fogja véletlenül megnyomni a kijelzőt, mint korábban.

Az S20 okostelefonok az elsők az S sorozatban, amelyek nem rendelkeznek fejhallgatóra szolgáló 3,5 mm jack csatlakozóval. Ez azt jelenti, hogy adaptert fog kellenie használni (amely nem tartozék) hagyományos 3,5 mm-es kábeles fejhallgatójához, esetleg új, USB-C csatlakozóval ellátottat kell beszereznie. Sőt, bluetooth kapcsolattal rendelkező fejhallgatót is vásárolhat. 

Fényképezőgép

A Samsung vállalat már számos előrelépést tett a Galaxy S20 okostelefon kameráját illetően. 

A fő kamera megmarad 12 MP-nek, fényrekesze f / 1,8. Ez úgy változik, hogy megfeleljen a fényviszonyoknak. Több fényt is képes beengedni, így javítja a kevés fény mellett készült felvételeket.

A Samsung vállalat 1,4 mikronról 1,8 mikronra növelte az egyes képpontok méretét. A nagyobb érzékelővel kombinálva több részletet, a Galaxy S20 okostelefon fő snapperjával pedig több fényt képes rögzíteni. 

Új, 64MP-es teleobjektív is rendelkezésre áll, amely valóban hatalmas előrelépés az előző 12 megapixeles kamerához képest.

Az ezen a modellen lévő kamera egy csodás darab, amelyet valóban mindenki értékelni fog. A kamera 3x veszteségmentes nagyítást kínál, amely a lehető legjobb a mostani okostelefonokban. Ezen felül 30-szoros digitális zoom is használható.

Teljesítmény

A Galaxy S20 okostelefon két különböző chipset egyikével működik, amely attól függ, hogy hol vásárolta meg a mobiltelefont. Amennyiben az USA-ban vásárolt, a Qualcomm vállalat Snapdragon 865 csúcsminőségi érzékelőiből álló chipkészletre számíthat, míg ha a világ többi részén vásárolta a készüléket, akkor a Samsung vállalat Exynos 990 csúcsmodell lesz jelen a telefonjában.

Amennyiben az Exynos 990 modellel rendelkező S20 okostelefonról van szó, valóban csodálatos teljesítményre számíthat. Megfelelően hatékony arra, hogy minden szükséges feladatot elvégezzen, akár játékok játszásáról, akár az alkalmazások gyors betöltéséről legyen is szó.

Ezen felül két változat, 4G vagy 5G érhető el. Az 5G változat 12 GB RAM memóriával ellátott. Megtörténhet, hogy néhány feladat kissé lassabban fog működni a 4G változaton, ugyanis az csupán 8 GB RAM-mal rendelkezik. Azonban nem kell ettől tartania,  a különbség a kettő között nem annyira jelentős. 

A Galaxy S20 okostelefon Android 10-et, tehát a Google legújabb és legnagyobb operációs rendszerét használja.  

A Samsung vállalat rengeteg saját alkalmazást is kínál az eszközben, azonban amennyiben nem szeretné ezeket a telefonján tudni, a legtöbbjüket el is távolíthatja az eszközről, és használhatja a Google előre telepített alkalmazásait.

A Galaxy S20 okostelefonon csupán 128 GB belső tárhelyre számíthat. Nincs nagyobbra lehetőség. A 128 GB azonban elegendő arra, hogy mindenkinek megfeleljen.  Ha 4K videókat szeretne készíteni, feltehetően microSD kártya behelyezésére lesz szüksége. 

A Galaxy S20 okostelefon az akár 1 TB kártyákat is támogatja – ha még több belső tárhelyre lenne szüksége, kénytelen lesz a Galaxy S20 Ultra okostelefon vagy a Galaxy S20 Plus okostelefon közül választani, amelyek 256 GB vagy 512 GB tárhelyet kínálnak. 1 TB tárhely azonban több, mint amennyire egy átlagos felhasználónak szüksége lehet.  

Akkumulátor

A Galaxy S20 okostelefon modell valóban tökéletes kapacitású akkumulátorral ellátott, amely eléri a 4 000 mAh értéket. Ez jelentő kapacitás-növelés az előző S10 modellel összehasonlítva, amely kapacitása 3 400 mAh.

Ez a változtatás biztosan megérte, ugyanis a Galaxy S20 okostelefon szolid üzemidejű, amely játékos könnyedséggel aktívan tartja majd Önt a mindennapi tipikus használat során. 

A márkáról

A Samsung márka az élvonalbeli gyártók közé tartozik az elektronikai cikkek területén, a termékei pedig folyamatosan tökéletesednek. Számos vásárló úgy ismeri a Samsung márkát, mint a stílusos és minőségi mobiltelefonok gyártóját, amellyel néhány millió ember rendelkezik a világon. A márka azonban más műszaki cikkeket és elektronikai cikkeket is gyárt. Ezek közé tartoznak például a hűtőszekrények, monitorok vagy televíziók. Mindegyik termékük precízen kidolgozott, egyszerűen irányítható és minőségi, tehát mindig tényleg nagyon sok időt kibírnak az Ön szolgálatában, és Önnek nem kell félnie, hogy egy kis idő elteltével elromlanának.  Tehát, ha Ön is azon gondolkodik, hogy milyen mobiltelefon vásároljon, akkor a figyelmébe szeretnénk ajánlani a Samsung Galaxy S20 mobiltelefont, amely egyszerre több nézőpontból is meglepi majd Önt.