Belegondolt már néha abba, hogy hogyan nézne ki az élete mobiltelefon nélkül? Valószínűleg nem gyakran. Az oka ennek főleg az, hogy ma már szinte mindenünk a mobiltelefonunkban van elmentve. A naptár, tele különféle emlékeztetőkkel az eseményekre, találkozókra, megbeszélésekre, iskolai ügyekre, az alkalmazások, amelyek segítenek nekünk megszervezni a napunkat, hogy ne kelljen mindenhová magunkkal vinnünk egy határidőnaplót, telefonkönyvet, amelyekben a családtagjaink és fontos személyek telefonszáma van, valamint ugyanúgy az üzenetek és a feljegyzések, amelyeket egyszerűen nem akarunk elveszíteni. Éppen ezért fontos, hogy az ilyen dolgokra minőségi telefonja legyen, amely biztosítja, hogy nem fog elromlani a nem megfelelő időben. A mobiltelefon akkumulátorától az is elvárható, hogy minél tovább kibírja, hogy biztosítsa nekünk a gond nélküli üzemelést. Sokszor azonban pont az akkumulátor nevezhető a mobiltelefon Achillesz ínjának, hiszen még a piacon megtalálható legjobb mobiltelefonok akkumulátora is viszonylag elég gyenge, a teljesítményük sem olyan jó és ritkán bírnak ki egy egész teljes napot újratöltés nélkül.

A mobiltelefonok manapság már sokkal több funkciót teljesítenek, mint az az első ránézésre tűnik. Sokszínűségük és lehetőségeik tárháza tényleg elég tág és messzemenő, és nincs is ezen mit csodálkozni. A technológia előrelépése megállíthatatlan, mi pedig nagyon gyors tempóban haladunk vele előre. A piacon olyan hatalmas mobiltelefonokat is találhatunk, amelyek kijelzőjének látványától biztosan eláll a lélegzetünk, de akár kisebb kivitelű mobiltelefonokat is, amelyek inkább kisebb kezű, kézitáskát hordó embereknek valók, vagy bizonyos helyzetekbe, amikor egyszerűen nem lehet nálunk egy nagyobb mobiltelefon. A mobiltelefonok előnye a mai világban főleg az, hogy minőségi fényképezőgépeket is kínálnak, Ön pedig tényleg tökéletes fényképekkel dicsekedhet, amelyek minden bizonnyal elvarázsolnak majd mindenkit. Ha szeretne egy minőségi mobiltelefont választani, akkor a Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefont tudjuk ajánlani, amely most az egyik csillagnak számít a piacon. 

Gyors áttekintés 

A Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefon a legnagyobb olyan mobiltelefon, amely Android operációs rendszeren fut. Olyan csodás paramétereket kínál, mint a legmodernebb 5G hálózat, a hatékony fényképezőgép és a kiváló mag. 

A Samsung Galaxy S20 Ultra okostelefon kezdőknek lett tervezve.  Masszív 6,9 hüvelyk képátlójú kijelzővel és a legjobb technológiákkal felszerelt, öt fényképezőgéppel ellátott a 108 MPx és a 40 MPx fotók rögzítéséhez, valamint csúcsteljesítményű 5G hálózattal kiegészített. Így akár 66-szor gyorsabb, mint a 4G LTE hálózaton futó mobiltelefonok.

A Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefonon található fényképezőgép sokkal jobb, mint a Galaxy S10 vagy S10 Plus mobiltelefon modelleken található fényképezőgép, azonban a következetlen autofókusz problémák miatt nem lehet a Samsung által valaha kiadott legjobb fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonnak nevezni ezt a készüléket. 

A 48 MPx felbontású teleobjektív a nagyító lencsék lenyűgöző sorozatának köszönhetően lehetővé teszi, hogy minden távol lévő eszközre ráközelítsen. Ennek köszönhetően messze meghaladja a korábbi Samsung telefonok 2x optikai és 10x digitális nagyítását, valamint a Google Pixel 4 8x digitális nagyítását.

Kijelző és méret

A Samsung 6,9 hüvelykes kijelzője minden mobiltelefon határait feszegeti. Mérete ellenére sem fog sokkal nagyobbnak tűnni a mobiltelefon, mint az S10 Plus modell – szélessége a valóságban csupán egy picivel kisebb, mint a 6,8 hüvelykes mobiltelefoné.

A Galaxy S20 Ultra mobiltelefon jelentősen magasabb, de nem szélesebb, méretének aránya pedig 20: 9. Ennek köszönhetően még mindig könnyedén megfogható akár egy kézzel is, valamint egy megfelelően mély farmerzsebbe is könnyedén elrejthető.  Akkor lesz szükséges két kézzel vezérelni, ha kényelmesen el szeretné érni a kijelző sarkait is.

A Super AMOLED kijelző fényes és tele van képpontokkal. QHD 3 200 x 1440 képpont felbontást kínál. Az előre beállított Full HD+ felbontás mellett is nagyon jól néz ki. A kisebb felbontás kíméli az akkumulátort, valamint ez  az egyetlen felbontás, amely 120 Hz frissítési frekvenciát támogat.

Előny, hogy a Samsung vállalat megtalálta a megfelelő módot arra, hogy kisebb nyílást hozzon létre az elülső fényképezőgépre, amely a kijelző közepén található. Ennek köszönhetően a szelfik sokkal jobban néznek ki, mint korábban, más készülékek esetében.

A telefon testéhez képest a kijelző megfelelő méretű, a fényerő, valamint az olyan hagyományos kijelző, mint a HDR + támogatás meg fogják Önt lepni, valamint könnyebbé varázsolják a méretes mobiltelefon kezelését.

Formatervezés

A Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefon konstrukciója üvegből és alumíniumból készült. Idén nem érhető el kerámia változat. Két színben kapható: Cosmic Grey és Cosmic Black árnyalatokban.  A Cloud Blue szín kifejezetten az S2 és az S20 Plus modellek esetében, míg a Cloud Pink kizárólag a kisebb, S20 modellnél érhető el.

A mobiltelefon széle lekerekített. Az előző S modellsorozatból származó mobiltelefonokkal összehasonlítva a lekerekítés azonban kevésbé jelentős. Hátránynak számít az is, hogy bár a kijelző kevésbé lekerekített, a kijelző véletlenszerű megnyomásának száma nem csökken. A Samsung vállalat még mindig nem rendelkezik megfelelő szoftverrel az ilyen típusú hibák eltávolítására, tehát ha hozzáér az íveléshez, még mindig véletlenszerűen elindíthatja az egyes alkalmazásokat.  

Ahogy már említettük, magas, nem pedig széles méretekről beszéltünk (166,9 mm x 76 mm), tehát most beszéljünk egy kicsit a súlyról is. A 8,8 mm-es vastagságával a Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefon vastagabb, mint a további S20 telefonok, valamint az összes S10 telefonok. 

Azonban ez a modell nehezebb. Súlya a 220 grammot éri el. Azonban újra, ez egy kompromisszum, figyelembe véve a gyors 5G mmWave technológiát, a 108 MP fényképezőgépet és az 5000 mAh akkumulátort, amelyek ennek a csúcskategóriás okostelefonnak a részei.

5G hálózat

A Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefon szinte biztos az első olyan 5G telefon, amely sokaknak alkalmas – a 2019-es évben gyártott telefonok csupán 1%-a rendelkezett 5G-vel, tehát ez még mindig egy eléggé új technológiának számít.

Úgy, ahogyan az S20 Plus mobiltelefon, az Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefon is kombinálja a mmWave és a sub-6 technológiákat, valamint a leggyorsabb letöltési sebességet (mmWave) és a legszélesebb tartományt (sub-6) kínálja.

Milyen gyors az 5G kapcsolat az Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefon?  Pontosan 66-szor gyorsabb, mint a 4G LTE az iPhone 11 Pro Max mobiltelefonon.

Tény persze az is, hogy az 5G némely régiókban még csak kezdetleges állapotban van.  Jelenleg még nem annyira elterjedt, de ez persze majd változik. 

Akkumulátor

Ha az akkumulátor-kímélő módot használja, 5 000 mAh kapacitás mellett a telefon még 5G használata esetén is kibírja az egész napot egyetlen egy újratöltéssel. 

A Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefonnál a töltés is gyors. A csomagolásban olyan töltőt talál, amellyel kipróbálhatja a gyorstöltést. 

Az akkumulátor nagy mérete ellenére is a 25 W töltő használatával lehetősége van 31%-ra feltölteni a telefont 15 perc alatt, illetve 63 %-ra feltölteni 30 perc alatt.

Méret és teljesítmény

Minden egyéb belső jellemzője csúcsminőségű: chipset 7 nm (Snapdragon 865 v Qualcomm USA-ban vagy Exynos 990 Nagy Britanniában és Európában), 12 GB vagy 16 GB RAM, 128 GB vagy 512 GB belső tárhely és microSD kártya slot a tárhely esetleges bővítésére.

A Samsung One UI 2.0 szoftvere egyszerűen kezelhetővé varázsolja az Android 10 operációs rendszert, a kijelző alsó részében számos lehetőséget kínál, amelyeket kihasználhat. 

További szoftver kiegészítő a Quick Share, amellyel lényegében a Samsung vállalat átvette az Apple AirDrop funkcióját.  Ez a funkció lehetővé teszi a fájlok megosztását töb, mint egy személlyel anélkül, hogy Bluetoothoz kéne csatlakoznia, vagy bármibe is be kéne jelentkeznie. Ez a funkció jelenleg még exkluzív, azonban a vállalat készül a régebbi modellekbe is telepíteni 

A márkáról

A Samsung márka az élvonalbeli gyártók közé tartozik az elektronikai cikkek területén, a termékei pedig folyamatosan tökéletesednek. Számos vásárló úgy ismeri a Samsung márkát, mint a stílusos és minőségi mobiltelefonok gyártóját, amellyel néhány millió ember rendelkezik a világon. A márka azonban más műszaki cikkeket és elektronikai cikkeket is gyárt. Ezek közé tartoznak például a hűtőszekrények, monitorok vagy televíziók. Mindegyik termékük precízen kidolgozott, egyszerűen irányítható és minőségi, tehát mindig tényleg nagyon sok időt kibírnak az Ön szolgálatában, és Önnek nem kell félnie, hogy egy kis idő elteltével elromlanának. Tehát, ha Ön is azon gondolkodik, hogy milyen mobiltelefont vásároljon, akkor a figyelmébe szeretnénk ajánlani a Samsung Galaxy S20 Ultra mobiltelefont, amely egyszerre több szempontból is meglepi majd Önt.