Emberek milliói és milliói a Földön próbálnak ott időt megtakarítani, ahol csak lehet. Amíg az egyik helyről a másikra gyalogolnak, az emberek újságot olvasnak az okostelefonjaikon, hogy állandóan képben legyenek, az autóbuszokon elektronikus könyveket olvasnak a tableteken vagy okostelefonokon, mivel egyébként ilyen tevékenységre nincs idejük, a vonaton vagy kávézóban dolgoznak azért, hogy miután hazaértek, rögtön mehessenek pihenni és ne kelljen éjjelekig dolgozniuk. És tudja, hogy melyik a legjobb eszköz az ilyen munkára? Pontosan, a tablet. 

Másrészt viszont biztosan Önnél is akadnak olyan pillanatok, amikor szüksége van egy kis kikapcsolódásra és szívesen leülne valahová és megnézne vagy elolvasna valamit. Ebben az esetben választhatja a praktikus és komfortos tableteket. A tabletek manapság ajtót nyitnak Önnek a gyors és modern világba, amely folyamatos internet hozzáférést igényel. Az információ-áradat ugyanis nem fog Önre várni, és ha képben szeretne lenni, most már tudja, melyik eszközt kell választania.

A tabletek manapság egyszerűen top termékek, amelyeket szinte mindenki birtokol, aki gyors és egyszerű internet-hozzáférésre vágyik. A mobiltelefonok gyakran nem elegendőek némely feladatok elvégzésére, ezért jöttek létre a tabletek, amelyek arany középútnak számítanak a nagy notebookok és a kis okostelefonok közt. Számos tablet LTE csatlakozást is kínál, lehetővé teszi hívások intézését, ennek köszönhetően gyakran a mobiltelefonját sem kell magával vinnie. Fókuszáljunk ma egy tabletre, amely a legjobbak közé tartozik: Samsung Galaxy Tab S6 tablet. 

Stílusos formatervezés

Kezdjünk a formatervezéssel, amellyel szinte mindenki foglalkozik. Annak ellenére, hogy az elektronikát a teljesítménye alapján kéne kiválasztanunk, sokak a formatervezésre fókuszálnak. Nincs is min csodálkozni, ugyanis egy szép készülék még gyakrabban kerül használatba. Legalábbis az embereknek olyan érzésünk van.  

A Samsung Galaxy Tab S6 tablet formatervezése jelentős fejlődés az előző Samsung Galaxy Tab S4 tablethez képest. A hátulsó rész törékeny üvege jól néz ki. 

A fő különbség a gyémánt modul prémium modellje két kamerával és S Penre alkalmas slottal, amely pontosan alatta található. 

A peremén bekapcsoló és hangerő-szabályozó gombok találhatóak. Az ellenkező oldalon csatlakozóval ellátott a tokhoz és a billentyűzethez.

A Samsung négy, az AKG-hoz hangolt hangszórót telepített, kettőt mindkét keskeny élre, míg az alsó oldalon (a Samsung logó elhelyezése alapján) szintén USB-C portot tartalmaz. A tableten nem található 3,5 mm jack csatlakozó fejhallgatókhoz. 

Prémium kijelző

A Samsung Galaxy Tab S6 tablet kijelzője magával ragadó. Mérete 10,5 hüvelyk. Super AMOLED kijelzőről van szó 1600 x 2560 képponttal.

Egy élénk kijelzőről van szó csodás kontraszttal (beleértve a HDR10+ szabványt) és mély, tinta fekete színekkel. Az eredmény valóban tökéletes, az élénk színek mindenki kiemelnek, a videóktól egészen a digitális képekig.

A 16:10 arány szélesebb képarányt biztosít a Galaxy Tab S6 tablet számára. A filmes tartalom valamivel kényelmesebben elfér a kijelzőn, mint az iPad Pro esetén. 

A Samsung Galaxy Tab S6 tablet kijelzőjének további trükkje az ujjlenyomat-olvasó, amely az alulsó oldalon van elhelyezve, rögtön az USB-C slot mellett. Ez annyit tesz, hogy nem kell a nem biztonságos arcfelismerő, valamint a kellemetlen kódmegadós rendszerekre támaszkodnia.

A kijelzőn elhelyezett érzékelő elég jól működik, még ha egy kicsit lassabb is, mint az ujjlenyomatot érzékelő szenzorok. Ennek az is az oka, hogy aktiválnia kell a kijelzőt annak érdekében, hogy az ujjlenyomat-olvasó dolgozni kezdjen. 

Akkumulátor élettartama

A Samsung vállalat az új Galaxy Tab modellbe ugyanolyan akkumulátort helyezett, mint amilyen az előző modellben volt. 7 300 mAh méretű akkumulátorról van szó. 

A Samsung vállalat úgy véli, a Galaxy Tab S6 tabletet 14 órán használható intenzív terhelés mellett.  

A Samsung Galaxy Tab S6 tablet támogatja az akkumulátor gyorstöltését. A csomagolásban azonban csupán 15 W töltő található – nem 25 W, amely egy kisebb csalódást okozhat. Összehasonlításképpen, az iPad Pro 11 18 W-os töltővel kerül forgalomba. Minél nagyobb a töltő teljesítménye, annál gyorsabb maga a töltés. 

Fényképezőgép

A Samsung Galaxy Tab S6 tablet kettős kamerát is kínál. A Tab S6 tablet azonban az első olyan Samsung tablet, amely több kamera beállításait tartalmazza. Ez annyit tesz, hogy a fő 13 MP f / 2.0 érzékelő az ultraszéles 5 megapixeles f / 2.2 kamerával van párosítva. 

A másodlagos kamera számos érdekes nagylátószögű felvétel készítésére kínál lehetőséget, valamint lehetővé teszi a bokeh hatású portrék készítését.

Az, ami papíron jónak tűnik, a gyakorlatban is jól nyilvánul meg. Az elkészített felvételek hasonlóak, mintha közepes minőségű fényképezőgéppel készültek volna. Néhány szín mű hatású, azonban a minőség összességében megfelelő. 

Az előlapi 8 MP kamerának köszönhetően a videohívások minőségiek és jók. 

Multimédiumok

A Samsung Galaxy Tab S6 tablet közepes szekciója tökéletes. Többé kevésbé mindenben kitűnik, kétséget nélkül a legjobb sokoldalú Android médialejátszó.

Vizuális szempontból ez a 10,5 hüvelykes Super AMOLED kijelző tökéletes minőségben jeleníti meg a filmeket. Az élénk színek és a Blade Runner 2049 mély, árnyékolt területek jól néznek ki.

Mindezt az AKG tabletre hangolt négy hangszóróból kiáramló csodás kimenő hang teszi még jobbá. Ez a hangprofil meglepő tartományt kínál ahhoz képest, hogy a Galaxy Tab S6 tablet teste milyen vékony.

A hangszórók négy sarokba történő elhelyezése nem megszokott, azonban tökéletes. 

A fizikai csatlakozás eltörlése ezen a nagy méretű eszközön azonban hátránynak számít. 

Térjünk át a játékokra, és rögtön jó hangulatba kerülünk.  A tablet ugyanis tökéletes teljesítményű. Egyszerűen játszhat minden játékot. 

A Samsung vállalat saját alkalmazást kínál a játékok futtatására, amely automatikusan letölti a telepített játékokat és figyeli az Ön idejét. 

Amennyiben a multimédia fájlok tárolásáról van szó, elegendő tárhely áll rendelkezésre. Az alapvető modell 128 GB tárhelyet, a drágább modell 256 GB tárhelyet kínál. A microSD slot hozzáadásával még több, akár 1 TB tárhelyre is szert tehet. 

A választott modell függvényében 6 GB vagy 8 GB RAM-mal ellátott. Mindkét változat hatékony és jó. 

A márkáról

A Samsung márka az élvonalbeli gyártók közé tartozik az elektronikai cikkek területén, a termékei pedig folyamatosan tökéletesednek. Számos vásárló úgy ismeri a Samsung márkát, mint a stílusos és minőségi mobiltelefonok gyártóját, amellyel néhány millió ember rendelkezik a világon. A márka azonban más műszaki cikkeket és elektronikai cikkeket is gyárt. Ezek közé tartoznak például a hűtőszekrények, monitorok vagy televíziók. Mindegyik termékük precízen kidolgozott, egyszerűen irányítható és minőségi, tehát mindig tényleg nagyon sok időt kibírnak az Ön szolgálatában, és Önnek nem kell félnie, hogy egy kis idő elteltével elromlanának.  Tehát, ha Ön is azon gondolkodik, hogy milyen tabletet vásároljon, akkor érdemes a figyelmébe vennie a Samsung Galaxy Tab S6 tabletet is, amely egyből több szempontból is meglepi majd Önt.