A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró a Sencor márka újdonsága. Innovatív dizájnt és nagy teljesítményt kínál.  Első ránézésre ugyanúgy néz ki, mint a többi hordozható hangszóró, azonban részletesebb megfigyelést követően észrevehető, hogy hiányzik a hagyományos műanyag lista a vezérléssel.  A vezérlőelemek ugyanis közvetlenül a textil tokon elhelyezettek és teljesen más helyen találhatóak, mint a lista (sztereó – 3,5 mm audio AUX).

Nagy teljesítmény

A modell nagy előnye nagy teljesítménye, amely 25 W – 30 W körüli.  A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró 2 hangszórót + 2 passzív sugárzót kínál.  A hangszórók teljesítménye 15 W darabonként, “háttal egymásnak” elhelyezettek, és az egész 360 fokos teret lefedik.  Ennek hála bárhogyan mozoghat a hangszóró körül, mindig tökéletesen fogja hallani a belőle kiáradó hangot. 

A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró párosítható testvérével.  Két Sencor Sirius SSS 6400 N hangszóró a TWS technológiának, tehat a True Wireless Stereo technológiának hála köthető össze.  Mit jelent ez? Hogy a zene egyszerre két olyan hangszóróról is lejátszható, amelyek két különböző helyiségben elhelyezettek.  Vagy különböző kimeneteket küldhet felváltva az eszközökre.

Bluetooth akár 15 méter távolságra

A Bluetooth jel ereje 15 méterig hat, ami az egyik legnagyobb hatótáv a jelenleg kapható hangszórók körében.  Bluetooth 4.2-ről van szó, tehát amennyiben régebbi telefonja van, valószínűleg nem fogja tudni használni a hangszórót.

A legújabb telefonok tulajdonosai az NFC párosítást is értékelni fogják.  A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszórót ugyanis elegendő a telefonhoz helyezni és párosítani.  Bármi beadása, kitöltése vagy keresése nélkül.  A handsfree természetes, a hangszóróval telefonhívások is lebonyolíthatóak.  A másik személy, akivel beszélni fog, hallani fogja az Ön hangját a nagy érzékenységű beépített mikrofonnak, valamint a zavaró környezeti zajok elnyomásának hála.

Számtalan szín

A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszórót több színárnyalatban is beszerezheti, például feketében, pirosban és kékben, azonban a gyártó több színárnyalatot is tervez piacra dobni.  A hangszóró pontosságáról a hosszú üzemidejű, körülbelül 7 órás működést  biztosító beépített akkumulátor, valamint a kellemes kis méret és könnyű súly gondoskodnak.  Ezen felül textil pánttal ellátott a könnyebb hordozás és kezelés érdekében. 

A nagyságát illető paraméterek a következők: méret (h x sz x m): 187 x 78 x 78 mm. Tömeg: 620 g.  A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró lefedettsége megnövelt, konkrétan IPX6-ról van szó, tehát egy kis eső vagy köd nem fog ártani neki.  Azonban medencébe vagy tópartra ne vigye magával.

Akár 10-12 órán keresztül is képes zenével ellátni a környezetét

Térjünk vissza az egy feltöltésre való lejátszásra.  Ez csalódás, ugyanis a minőségi hordozható hangszórók akár 10 – 12 órán át is képesek zenét lejátszani egy feltöltésre.  Fontos azonban hozzátenni, hogy 25 W teljesítményről van szó, amely több energiát igényel.  A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró nagy, 4 000 mAh akkumulátorral ellátott, azonban ekkora teljesítmény mellett hosszabb üzemidő nem varázsolható az eszközből (ilyen akkumulátor kapacitás mellett).  A töltés ideje körülbelül 3 óra, amely ilyen kapacitású akkumulátornál nagyon kellemes idő – feltételezzük, hogy a töltés USB kábelen keresztül történik.

DSP-vel szintén ellátott, így az e modell által előállított hang még közelebb lesz az eredetihez, mint azt valaha is elvárta volna.  A hangszóróval való munkát a LED jelzés segíti, amely informál a párosításról, az akku szintjéről, valamint az aktív zeneforrásról.  A kék jelzés a Bluetooth módot, míg a zöld a lejátszás módot jelzi.  És ha a Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró piros LED sávja világít, az akku állapotára figyelmeztet.

Streaming és AUX bemenet

A Sencor Sirius SSS 6400 N  hangszóró frekvenciaválasza 80 Hz – 16 kHz közötti, miközben a harmonikus torzítás csupán körülbelül 1 %.  A hangszóró a telefonról vagy a tabletről származó zene streamelésével látható el, azonban régebbi PC eszközről is képes zenét lejátszani, mégpedig az AUX in bemenet használatával (3,5 mm audio jack). 

A felhasználót bosszanthatja, hogy a be-/kikapcsolási hang nem kapcsolható ki.  A Sencor Sirius SSS 6400 N hordozható hangszóró sajnos nem működik powerbankként.  Valakinek hiányozhat a hangerő jelzője, ugyanis a hangszóró nem jelzi, hogy milyen hangosan játszik.  Mindig muszáj mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül beállítani.