A videókamerák a mai világban olyan tárgynak számítanak, amellyel Önnek is rendelkeznie kéne. Segítségével ugyanis minden pillanatot megörökíthet, rövidebb videókat készíthet, vagy érdekes effekteket próbálhat ki, amelyeknek később akár hasznát is veheti. Sokan azt gondolják, hogy manapság nincs szükség a videókamerára, mert a mobiltelefonokban lévő minőségi kamerák helyettesíthetik őket. Ez azonban nem igaz, hiszen egy minőségi videókamera ma már sokkal több funkciót kínál Önnek, mint azt az első ránézésre gondolná. Manapság a videókamerák több száz funkciót kínálnak a zajcsökkentéstől és a rázkódáscsökkentéstől kezdve egészen a minőségi felvételekig. Mindezt csak ezek a termékek kínálhatják, nem pedig az okostelefonok kamerái, amelyek lehet, hogy jó minőségűek, de nem kínálják pontosan azt, amire szüksége van a jó minőségű felvételek készítéséhez, amiket aztán később összevághat, esetleg alapanyagként felhasználhat valamihez. Éppen ezért, ha szívesen forgat videókat, akkor egy rendes videókamerát kéne választania, amelyben megbízhat minden körülmények között, és mindig tökéletesen illik a kezébe.

A mai világban, amit átsző a szociális háló, teljesen normális, hogy valaki maga felé fordítja a videókamerát, és több mint egy órán át beszél bele. Ebből az anyagból aztán egy videót vág össze, amelyet feldobhat a szociális hálóra, az internet vad vizeire, ahol aztán több ezer, vagy akár millió rajongó is megtekintheti. Sok ember ezzel a módszerrel egész csinos kis összegeket tud keresni, amelynek köszönhetően megengedhetik maguknak, hogy jó életet éljenek. Mi, halandók, azonban legtöbbször azért veszünk videókamerát, hogy megörökítsük a kirándulások, nyaralások és családi pillanatok élményeit, amelyekre örökké szeretnénk emlékezni. Azonban nem is olyan egyszerű egy olyan videókamerát választani, ami minden szempontból megfelel majd nekünk. A mai világban, ahol a piacot eltelítették a különféle típusú videókamerák, maga adhatja meg a követelményeket, amit egy videókamerának teljesítenie kell. Méret, tömeg vagy a kép minősége, esetleg más paraméterek? Nem állíthat csakúgy be egy üzletbe, és nem veheti meg az első videókamerát, amelyik megtetszik Önnek.

A Sony az egészen ismert márkák közé tartozik, amit már régebb óta megtalál hazánk piacán. Termékeik nagyon közkedveltek, és a magyarországi piacon is a népszerűbb márkák közé tartozik. Az oka főleg az, hogy minden terméke jó minőségű, és a márka több termék gyártásával is foglalkozik. Ezek közé tartoznak a mobiltelefonok, televíziók, monitorok, és a videókamerák is, amik biztosan tetszeni fognak Önnek. A márka főleg arról híres, hogy elsősorban a vásárlókra összpontosít. Igyekszik minőségi és professzionális termékeket készíteni, amiket ennek ellenére egyszerű vezérelni, és szinte automata funkciókat kínálnak, amelyek mellett szinte semmit se kell csinálnia. Elég megtalálni a videófelvétel vagy fényképezés tárgyát, és kezdheti is. A márka az alacsony árairól híres, aminek köszönhetően Ön is a legmagasabb minőséggel kényeztetheti magát.

A Sony márka a Sony FDR-AX53B videókamera modellel olyasmit kínál, ami főleg azoknak megfelelő, akiknek egy minőségi videókamerára van szükségük, szép felvételeket szeretnének, de másrészt nem akarnak egy professzionális videókamerát, ami nagy, nehéz, és nem fogják tudni, hogy hogyan kell irányítani. A Sony FDR-AX53B videókamera a legmagasabb képminőséget kínálja, UltraHD felbontásban, ami a 4K-val egyenértékű. Ennek a képminőségnek köszönhetően képes rögzíteni még a legapróbb, az első látásra láthatatlan apró részleteket is, amelyek szabad szemmel észrevehetetlenek lennének. Ezek azonban a gyönyörű videóhoz és az egész vágáshoz nagyon fontosak. Az ilyen apróságoknak köszönhetően lesz a videója vagy a rövidfilmje élettel teli. Ezzel a videókamerával nagyon egyszerűen készíthet felvételt a születésnapi ünnepségekről, esküvőkről vagy meccsekről, amelyek történésekkel és dinamikával vannak tele. Ugyanúgy, a Sony FDR-AX53B videókamerát magával viheti koncertekre, színházi előadásokra és más fontos eseményekre az életében, amit szeretne videó formájában megörökíteni.

A Sony FDR-AX53B videókamera egy csúcskészülék, amely teljes felszereltséggel rendelkezik, maximális hangsúllyal a kép minőségére, amely nagyon fontos minden egyes videónál vagy filmnél. A magas szintről gondoskodik a csúcsminőségű CMOS Exmor R érzékelő, amely fordított érzékelés technológiával és egyedi Zeiss Vario-Sonnar T objektívvel rendelkezik, amely képes elcsípni még a legkisebb részleteket is, még nagyobb távolságból is. A Sony videókamera tényleg tele van meglepetésekkel, és rögtön megtetszik majd Önnek. Az említett objektív képes elcsípni ezeket a felvételeket széles látószögtől egészen a teleobjektívig. Az extra alacsony szórásnak (ED) köszönhetően megmarad az autentikus árnyékolás és a színek pontos reprodukálása, tehát biztos lehet benne, hogy minden egyes felvétel nagyszerűen fog kinézni. Ezenkívül a színek reprodukcióját a Zeiss T speciális többrétegű bevonata is támogatja, amely korlátozza a tükröződést vagy nem kívánt visszaverődést, amelyek az egész benyomást megzavarhatnák.

Tudja, hogy mi nagyon fontos az egész videókamerán az érzékelőn kívül? A kijelző! Egy jó és minőségi kijelzőnek köszönhetően biztos lehet benne, hogy pontosan arról készít felvételt, amire szüksége van, majd ezután a videót le is játszhatja rajta. A Sony FDR-AX53B videókamerát 7,5 cm-es Xtra Fine LCD kijelzővel szerelték fel, amely akár hihetetlen 921 600 pixel felbontására is képes. A színes keresővel együtt, amelynek felbontása 1 555 200 pixel, biztosított, hogy a szemei a lehető legjobban fognak látni ezzel a videókamerával, amennyire csak lehet. Ha folyamatosan szeretné ellenőrizni a felvétel minőségét, amit épp forgat, és szeretné megakadályozni a véletlen homályosodást, akkor ideális feltételek állnak a rendelkezésére. Ezeknek köszönhetően semmi sem fog hiányozni Önnek. Minden alapvető dolgot bebiztosíthat egy érintéssel, hiszen ez a kijelző érintőkijelző, ráadásul elég nagy mindenre, amire csak szüksége van. A rendelkezésére áll a fényerő szabályozó és a White Magic elnevezésű technológia is, amely a klasszikus RGB pixeleken kívül fehér pixeleket is használ, aminek köszönhetően a képernyő tartalma nagyszerűen látható lesz még egy napsütéses fényes napon is, amikor a képernyőkön általában szinte semmi sem látható. Annak köszönhetően, hogy a kijelző kihajtható, úgy forgathatja el, ahogy csak Önnek tetszik.

A klasszikus videókamerák ma már teljesen normálisan és szinte mindig FullHD videókészítést kínálnak a felhasználóinak. Ezzel az üzemmóddal rendelkezik még sok tükörreflexes vagy kompakt fényképezőgép is. A Sony FDR-AX53B videókamera Ultra HD felbontást kínál, amit nem talál csak úgy meg egy videókamerában. Ez inkább a csúcskészülékek kitüntetett tulajdonsága, amik tényleg megérik a pénzüket. A Sony FDR-AX53B videókamera tényleg pontosan egy ilyen darab. A rendkívül érzékeny CMOS Exmor R type 1/2,5 érzékelő Ultra HD (3840 x 2160 pont) minőségben kínálja a videófelvételeket, ami végül is négyszer annyi, mint amit a szabványos Full HD üzemmód kínál. Nem kell ezután csodálkoznia, hogy a Sony FDR-AX53B videókamera képes nagyon egyszerűen megbirkózni az különféle körülményekkel, és soha semmi nem akadályozza meg, hogy tökéletes felvételeket készítsen, akár rossz látási viszonyok között is.
Szeretne sporteseményeket felvenni, esetleg olyan objektumokról szeretne felvételt készíteni, mint például állatok, amelyek Öntől egy kicsit nagyobb távolságra mozognak? Nagyon egyszerűen és bravúrosan megoldhatja a Sony márkájú videókamerával, Amelynek objektíve akár hússzoros optikai zoomot is kínál, amely gondoskodik minden ilyen körülményről. Ha ez még mindig nem elég, akkor nagyon egyszerűen folytathatja a digitális zoommal is, amellyel akár 250-szeres közelítésre is képes lesz. A szélesszögű, 28 mm-es objektív támogatja a videófelvételt, és akkor is segít, amikor nincs elég helye. Így soha nem marad le az éles felvételről.

Mindig tökéletes eredményt érhet el annak köszönhetően is, hogy a Sony FDR-AX53B videókamera automatikus élesítést kínál, kontraszt érzékeléssel. Tehát, ha a gyors reakció fontos Önnek, és nincs ideje olyan dolgokkal foglalkozni, mint a kézi élesítés, akkor mindenképpen válassza ezt a videókamerát, amely tényleg mindent maga állít be, mégpedig professzionális szinten. Bravúrosan képes minden szituációhoz alkalmazkodni, és képes előre meghatározni az AF tartományt, minimalizálni az objektív mozgását, javítani a visszacsatoláson és további funkciókkal rendelkezik, amelyek szintén nagyon fontosak. Az objektumok pontos felvételét nagyon egyszerűen bebiztosíthatja a pozíciójára koppintva az LCD kijelzőn, amellyel gyakorlatilag lezárja, és megakadályozza a paraméterek elállását. Minden más funkciót Ön is optimalizálhat, az automata részt teljesen figyelmen kívül hagyva. A Sony FDR-AX53B videókamerát egyszerűen és pontosan személyre szabhatja.

Biztosan sok vásárló, aki megvásárolja a Sony FDR-AX53B videókamerát, terepen is dolgozni fog vele, ahol az egyenetlen felületnek vagy a nem megfelelő körülmények miatt fennáll a homályos felvétel készítésének veszélye. Éppen erre való a Steady Shot optikai képstabilizátor, amely tényleg nagy csodákra képes. Ez a technológia kompenzálja a rezgéseket öt irányban is, és minőségi eredményeket garantál például futás vagy gyors séta közben is, egyenetlen felületen haladva. Hasonlóan ahhoz, hogy hogyan képes megbirkózni ezzel a Sony FDR-AX53B videókamera, sokkal többre is képes. Megváltoztathatja vagy optimalizálhatja az élesítést, az expozíciót és színt a felvétel tárgyainak esetében. Elég kiválasztani a Face Detection arcfelismerő funkciót, és a konkrét személyre klikkelni a kijelzőn.

Tudja, hogy mi a Sony FDR-AX53B videókamera nagy előnye? Az, hogy az esetében teljesen mindegy, hogy reggel, délután, éjszaka, vagy félhomályban használja. Választhatja az automata élesítést vagy a kézit is. Mindent pontosan úgy igazíthat, ahogy arra szüksége van, és nem lesz semmilyen problémája a videókamerával. A Night Shot, funkcióval, amely infravörös fényt használ, kényelmesen készíthet felvételeket még a legnagyobb sötétben is. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy mindig minőségi felvételei lesznek, amikor épp szüksége lesz rá. A kis “manual” kör segítségével beállíthatja a zoomot, élesítést, expozíciót, időt vagy a fehéregyensúly eltolódást. Mindezt, és még sokkal többet is megtehet egy kis intuitív gombbal.

A Sony FDR-AX53B videókamera nagysebességű Full HD felvételt, Full HD lejátszást, Trimminget, és Playbacket kínál a kép specifikus részén. És ez még nem teljesen minden. Míg a nagysebességű felvételt például sportesemények lassú és részletes visszajátszására használhatja ki, a felskálázott felbontást akkor érvényesítheti, ha az audiovizuális felvételt másik eszközön osztja meg, amely nem éri el a 4K minőséget, mint ez a videókamera. A funkció optimalizálja a kép minőségét Full HD üzemmódban való lejátszásra.

Mindegyik videókamera jelentkezik valamilyen pluszfunkcióval is, amit ki kell használni. Pontosan ezzel rendelkezik a Sony FDR-AX53B videókamera is, amely például legfeljebb 4K felbontásban kínál timelapse funkciót, amelynek köszönhetően a videókamerával különféle hosszúságú videófelvételeket készíthet a felvétel idejének beállítása alapján. A Motion Shot Video funkcióval rétegzett felvételek drámai szekvenciáját játszhatja le a mozgás analizálására. Nem hiányzik a Highlight Movie Maker elnevezésű funkció sem, amely sokoldalúan javít a videófelvételén. A felvételeket egyúttal egyszerre két formátumban is elmentheti, mégpedig XAVC S/AVCHD és MP4 fájlokban.

A Sony FDR-AX53B videókamerát Wi-Fi modullal is felszerelték, amely segítségével megoszthatja az audiovizuális felvételeit a szociális hálón, és elmentheti őket a felhőalapú tárhelyeire, hogy újra legyen elég helye a további felvételekre a videókamerán. A fejlett NFC funkció támogatja az adatok hihetetlenül egyszerű megosztását az ezzel a technológiával felszerelt készülék egyszeri fizikai megérintésével. A hozzáférés az online világhálóhoz megnyitja az élő streaming lehetősége előtt is az utat az USTREAM funkcióval.

A kép minősége talán a legnagyobb prioritás mindenkinek, de nagyon fontos ám a hang minősége is. A mikrofon új konstrukciója a Dolby Digital 5.1k-hoz  képes egészen meglepően markánsan és nagyon tisztán elcsípni a részleteket, minimális zajjal, miközben a hangot öt iránycsatornából figyeli, ami impozáns térhatást alakít ki. Az LCD panelen üzemjelzőket is talál, amelyek az egyes csatornák szintjét folyamatosan figyelik. A saját hang tompítása funkció és a szél zajának automatikus csökkentése is a rendelkezésére áll. Mindezt a tökéletes hangért a gyönyörű látvánnyal kombinálva kínálja.

Biztosan megesik Önnel is, hogy a Sony FDR-AX53B videókamerát más eszközökkel szeretné majd összekötni. A videókamera tokján helyet talál a tartozékoknak. Például található rajta interfészt a pontos és tömörítetlen HDMI kép és hangjelekre, konnektort a távirányítóhoz, microUSB-t, sztereofón minikonnektort, valamint SD és SDHC memóriakártya támogatást. A csomag része egy újratölthető akkumulátor, töltőadapter és töltőkábel, felhasználói útmutató, HDMI kábel és microUSB kábel. Az egyetlen érintéssel való indítás funkcióval ellátott távirányítóval bármilyen okostelefonnal vagy tablettel nagyon egyszerűen irányíthatja a videókameráját.