Egy új termék árasztotta el a piacot, amely nem mást mint a smart watch, másnéven az okosóra, amelyet már szinte minden márka gyárt annak érdekében, hogy jobbak legyenek, mint a konkurencia és a lehető legjobbat kínálják a vásárlóknak, amit csak lehet. Az okosórák és az okoskarkötők, amelyeket manapság az egész világon értékesítenek, igazán sokat értek el, és nincs is min csodálkozni. Segítenek Önnek a mindennapi tevékenységei során, aminek köszönhetően nem kell mobiltelefont tartania magánál. Ha dolgozik és mindig használja a mobiltelefonját, az okosóra megszabadítja attól a kötelességtől, hogy állandóan magánál tartson egy nagyobb mobiltelefont, amely például sportolás vagy munka közben útban lenne Önnek. Számos okosórán keresztül ugyanis hívásokat is lebonyolíthat vagy üzeneteket is küldhet, ami egy további előny. Ma mobiltelefonok nem csak az egyetlen eszközök, amelyre támaszkodhat, amikor valahova távolabbra kell mennie, és mindig Önnél kell lennie egy terméknek, amely összeköti Önt a világgal, a barátaival vagy a családjával. Ezek az okosórák főleg azoknak az embereknek valók, akik szívesen sportolnak és nonstop, 24 órában naponta dolgoznak, valamint a hét mind a 7 napján Önnél kell lennie mindennek, amire csak szüksége van. SMS üzenetek, közösségi hálók, internetkapcsolat, telefonszámok, jegyzetek, értesítők és még sok más is. Minden, amit csak említettünk Önnek, még csak a kezdet. Nézze meg velünk együtt az összes lehetőséget, amelyet az okosórák kínálnak, amelyek nélkül manapság már nem is tudunk létezni.

Először is mondjuk arról pár szót, hogy kinek valók az ilyen okosórák. Elsőként biztos az jut Önnek az eszébe, hogy azoknak az embereknek való, akik gyakran eddzenek vagy nagyon aktív életet élnek. Igen, ez pontosan így is van. Az embereknek, akik rendszeresen járnak edzeni és sokat mozognak, így mindig kéznél lehet az összes információ, amire csak szükségük lehet. Legyen szó a megtett kilométerekről vagy az elégetett kalóriákról. Az ilyen információk nagyon fontosak talán mindenki számára, aki érdeklődik a teste iránt. Az okosórák azonban nemcsak az ilyen emberek számára alkalmasak, hanem azon emberek számára is, akiknek minden információra folyton szükségük van és soha nem akarnak róla lemaradni, és az elsők között szeretnék, ha tájékoztatnák őket. Mindegy, hogy az első vagy a második csoportba tartozik, az okosórák biztosan hasznosak lesznek Önnek és már első használat után rögtön beléjük szeret.

Hallott már valaha a Suunto Spartan nevű okosórákról?  Ha nem, ezzel nincs egyedül. Ezek az órák a teljesen új termékek közé sorolhatóak, melyek nem régen jelentek meg a piacon, de ennek ellenére már most az emberek kedvencévé váltak! Mi ezen nem is csodálkozunk, mivel igazán tökéletes funkciókkal rendelkeznek, melyeket Ön is szeretni fog. Azon felül, hogy rengeteg különféle funkcióval ellátottak, kifejezetten úgy lettek tervezve, hogy fenntartsák az Ön testi erőnlétét.

A Suunto Spartan Sport sportóra a nap folyamán végzett összes tevékenységek maximális és legnagyobb áttekintését nyújtja. Első látásra lenyűgöz a sportosabb formatervezésbe öltöztetett, ám klasszikus órára hasonlító kinézetével. A robusztus design azonban nem csak a férfiaknak illik, akik nagyobb csuklóval rendelkeznek, mint a hölgyek, de olyan törékenyebb alkatúaknak is megfelel, akik minőségi okosórát szeretnének. A robusztus design láttán felmerül a gondolat, hogy az okosóra nehéz lehet, de ez messzemenően nem igaz. Az igazság az, hogy az okosóra nagyon könnyű, viselése pedig kényelmes. Viselése ezáltal nem zavaró, valamint nem akadályozza Önt a mindennapjai során.

A Suunto márkájú okosórák nem csak hagyományos viseletre alkalmasak, de főképp a fitness teremben való edzéshez, vagy akár az uszodába is használhatóak! Ön ugyanis úszás közben is energiát fejt ki, melyet szükséges valahová feljegyezni. Az okosóra akár 100 m mélységig is vízálló, amely összehasonlítva más órákkal, melyek a legtöbb esetben 30 m mélységig vízállóak, nagy különbséget jelent. Hatékonyan úszhat vagy merülhet alá anélkül, hogy gondolnia kéne az órára.

Az okosóra nagyszerűen méri az összes fontos információt, de tornázás közben sokkal jobb munkát képes végezni a mellkaspánt. A Suunto Spartan Sport okosóra mellett a csomagban mellkaspánt is található, melynek segítségével a pulzus és egyéb, az Ön számára nagyon fontos információk sokkal pontosabban mérhetőek, amelyek biztosan érdekes dolgokat is nyújthatnak Önnek. A mellkaspánt kellemes és kényelmes anyagból készült, így viselése nagyon kellemes és jó lesz. Nem fogja Önt zavarni és nem is fog leesni mellkasáról.

Tudja, miből nyilvánvaló, hogy a Suunto Spartan Sport okosórákat pontosan a sportra tervezték? Abból, hogy az érintőkijelzőn a menü megnyitását követően kiválaszt egyet az okosóra által kínált nyolcvan sportprogram közül. A mért eredmények tárolásra kerülnek, így lehetőség nyílik az edzésről vagy a testről mért minden fontos adat nyomon követésére. Az eredményeit pedig akár össze is hasonlíthatja. A nagyszerű funkciók egyik példája a Fusedspeed funkció, amely kimondottan a futók számára ajánlott és egyebek mellett a tempót is méri.

Mint minden ehhez hasonló terméknél, a Suunto Spartan Sport okosóráknál is fontos tudni, milyen hosszú az akkumulátor üzemideje. Ez az óratípus maximális terhelés esetén akár 10 órás üzemidővel rendelkezik, így gond nélkül kibírja az egész napot. Hagyományos használat esetén az üzemidő 16-20 óráig emelkedik. Minden attól függ, milyen tevékenységet folytat. Az okosóra azonban egy napot biztosan kibír, melynek során minden fontos dolgot nyomon követhet.

Az okosóránál nem hiányoznak az alap- és fontos információk, melyek segítségével nyugodtan és nagyon egyszerűen tornázhat. Nem hiányzik pl. a digitális iránytű, a magasságmérő a megtett lépcsőfokok számlálásához szükséges funkció, a GPS vagy a GLONASS, amelyek rögzítik a tartózkodási helyet, vagy segítik Önt eljutni a megadott célhoz.

Az ilyen órák természetes velejárója a bluetooth csatlakozás, melynek köszönhetően az órát okostelefonnal párosíthatja, és minden fontos információt a Movescount alkalmazásban tárolhat, melyet kifejezetten ehhez az okosórához terveztek. Az okosóra és a mobiltelefon közti bluetooth kapcsolatnak köszönhetően az órán különböző figyelmeztetések jelennek meg, mint pl. SMS üzenet vagy beérkező hívások. Így semmiről nem fog lemaradni.

A Suunto Spartan Sport okosórák három színben – kék, fekete és rózsaszín – kaphatóak. Nem csupán a férfiak, de a hölgyek is megtalálják a számukra megfelelő színt. Az okosóra első látásra robusztusnak és erőteljesebbnek tűnik, a valóságban viszont nagyon jól mutat a kézen.

A Suunto márka nem biztos, hogy mindenki számára ismert. A márka elsősorban az okosórákra gyártására összpontosít, melyek a valós életben igazán sokat segítenek. Annak ellenére, hogy a márka már az 1936-os évben alakult, termékeik, mint pl. az okosórák csak nem olyan régen jutottak el hazánkba. Mivel jó minőségűek, könnyen kezelhetőek és nagyon jól mutatnak a kézen, ezért nagyon sokan azonnal lecsaptak rá. Amennyiben Ön is olyan minőségi termékre vágyik, amely pontosan úgy fog dolgozni, ahogyan azt Ön szeretné, akkor feltétlenül fogadjon erre a márkára, amely az egyik legjobb a piacon lévők közül.