A megfelelő vasaló kiválasztása néha nagyon nehéz, de ha tisztában van azzal, hogy milyen paraméterekre kell odafigyelni és támaszkodni, minden sokkal egyszerűbb.  A vasaló teljesítménye azt jelzi, hogy a vasaló milyen gyorsan melegszik fel és mennyi gőzt képes előállítani. Minél kisebb teljesítményű vasalóval rendelkezik, az egyes darabok vasalása annál tovább fog tartani. Éppen ezért érdemes odafigyelni a teljesítményre.

A gőz mennyisége jelzi, hogy a gőzölős vasaló mennyi gőzt állít elő. Ez a második, de szintúgy nagyon fontos szempont minden vasalónál, amely a háztartásában megtalálható. Ezt az értéket grammokban adják meg, és a hagyományos vasaló körülbelül 60 grammot kínál. 

A harmadik fontos szempont a vasalótalp minősége. Felejtse el a teflont, rozsdamentes acélt, vagy alumíniumot. Sokkal jobb minőségű felületek vannak “divatban”, mint például a kerámia, vagy több anyag kombinációja.  A vasalónak viszont nem kell túl drágának lennie ahhoz, hogy kiváló vasalótalppal rendelkezzen. Elég csak keresni a piacon és valamit biztosan találni fog.

Az utolsó, viszont nagyon fontos szempont a vasaló funkciói.  A kiegészítő funkciók ráadásként szolgálnak, viszont minden megvásárolt vasalónak rendelkezni kellene velük.  A piacon található legjobb vasalók néhány érdekes funkcióval rendelkeznek, melyek biztosan elkápráztatják Önt. 

A vasaló helyes kiválasztása során valóban nagyon sok paramétert kell figyelembe venni. Néha az ember elveszik ezek között. Ennek elkerülése érdekében ma egy olyan kiváló minőségű és jó vasalóról készítettünk véleményezést, amelyet feltétlen ki kellene próbálnia. Ez pedig nem más, mint a Tefal Ultimate Pure FV9845E0 vasaló.

Gyors áttekintés

A Tefal Ultimate Pure FV9845E0 vasaló nagyszerű segítőtárs minden egyes háztartásban. Más márkájú vasalókkal ellentétben ez a modell hihetetlen 3 200 W teljesítménnyel rendelkezik. Ilyen teljesítményt érnek el a vasalórendszerek vagy a professzionális vasalók.  A nagy teljesítmény segítségével még a legfinomabb anyagot is kivasalhatja. 

A 60 g/m folyamatos gőz ideális minden egyes gyűrődés teljes eltávolítására. Ennek érdekében nem muszáj túl magas hőmérsékletet használni, amelyet egyébként a gyűrött anyagoknál használni kellene. Ha egy különösen nagy gyűrődés keletkezne, ne féljen használni a 260 g/min gőzlöketet. 

Az Ön figyelmét is felkeltette ez a vasaló? Ebben az esetben folytatni kellene az olvasást. 

Formatervezés

Teoretikusan a kivitelnek kellene lenni az utolsó paraméternek és szempontnak, amelyet fontolóra vesz, a másik oldalról viszont nagyon sokaknak ez fontos.  És sok márka tisztában van ezzel. Ez is az oka annak, hogy a Tefal márka az egyik legújabb vasalóját miért öltöztette divatos fekete-rózsaszín árnyalatba.

A vasaló kivitele igazán egyedinek mondható.  A finom rózsaszín szín nagy kontrasztban van a fekete színnel, amely drámai érzést és nagyon érdekes kivitelt kölcsönöz számára.  A divatos kivitelnek köszönhetően nem csak kiváló minőségű, de divatos segítőtársat is nyer háztartásába.

Tömeg 

Nagyon fontos paraméter a súly is, erre szintén oda kell figyelni. Ez ugyanis befolyásolja azt is, hogy milyen lesz a vasalóval végzett munka. A mai vasalók egyre könnyebbek és könnyebbek. Így megkönnyítik a munkát minden felhasználó esetében.

Egy hagyományos vasaló súlya átlagosan a két kilogrammot közelíti meg. Amennyiben egy kicsit nagyobb súlyú vasalót választ, nem lesz probléma. Próbáljon azonban a legfeljebb három kilogrammos súlyú vasalók közül választani. Gondolni kell arra is, hogy a víz hozzáadása után a készülék még nehezebb lesz.

A Tefal Ultimate Pure FV9845E0 vasaló modell súlya pontosan 1,8 kg, melynek köszönhetően a munkavégzés nagyon egyszerű vele és még a víz hozzáadása után sem túl nehéz. 

Teljesítmény

A teljesítmény ezeknél a vasalóknál sokkal nagyobb, mint más vasalóknál.  Ez 3 200 W, ami a hagyományos vasalóknál nem megszokott.  A többségük 3 000 W körüli teljesítménnyel rendelkezik.  Ennek a teljesítménynek köszönhetően biztos lehet abban, hogy a vasaló sokkal jobb, mint az első ránézésre tűnik.  

Ezen kívül a vasaló nagy gőzlökettel is rendelkezik.  A hagyományos vasaláshoz 60 g/perc gőzt használ fel.  Nagyobb gyűrődés esetén nagyobb gőzt, 260 grammot használ egy perc alatt.  

Funkciók

A Tefal Ultimate Pure FV9845E0 vasaló számos érdekes funkciót kínál, melybe egyszerűen beleszeret. Nézzük csak meg őket együtt.

Az első nagyszerű program az Anti Drip, amely bebiztosítja, hogy a vasalás alatt a ruhán semmilyen zsíros, vagy vizes folt nem alakul ki.  A készülék így a legjobb teljesítményről és a legjobb eredményről gondoskodik.

A második funkció az automatikus kikapcsolás, amelyet biztosan mindenki értékelni fog, aki félti a biztonságát a vasalás során.  A készülék nyolc perc tétlenség után automatikusan kikapcsol.  Nem pazarolja az elektromos áramot és nem fenyeget balesetveszéllyel.  A vasaló a vasalólapra helyezve már 30 másodperc alatt kikapcsol,  így a ruházatát sem teszi tönkre biztosan. 

A nagyméretű víztartályt mindenki értékelni fogja.  A tartály 350 ml űrtartalmú, a vasaló viszont a tartály telítettsége esetén sem lesz túl nehéz ahhoz, hogy dolgozni lehessen vele, mivel súlya csupán 1,5 kg. 

A magas teljesítményről, gőzlöketről és folyamatos gőzről már beszéltünk, ami határozottan az erőssége ennek a modellnek.

Vasalótalp

A vasalón található kiváló minőségű vasalótalp biztosan elnyeri tetszését. Durilium Air Glide Autoclean technológiával ellátott vasalótalpról van szó, amelynek köszönhetően nem kell attól tartania, hogy a vasaló valamiféle módon megkarcolódna, vagy tönkremenne. Finom felületének köszönhetően minden típusú vasalásra szánt anyagon nagyszerűen siklik. Ennek köszönhetően az  egész vasalás egyszerű és gyors.

A vasalótalp előnye többek között az is, hogy az nem tapad. Mindent vasalhat anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy tönkreteszi a ruhát vagy a vasalót.

Tápkábel 

A kényelmes használatot a hosszú tápkábel is kellemesebbé teszi.  Hossza 2,5 m, melynek köszönhetően a vasalóval távolabb is elér az elektromos csatlakozótól.  A vasalás így sokkal könnyebb lehet.

Tisztítás

Mivel a vasalóba közönséges vizet használnak, nem desztillált vizet, ez azt jelenti, hogy valami módon a vasalót vízkőmentesíteni kell.  Hogyan kell ezt csinálni?

Nem kell aggódni. A Tefal Ultimate Pure FV9845E0 vasaló Self Clean funkcióval is rendelkezik, amely a vízkő gyors eltávolítására szolgál.  Ez a funkció tényleg egyszerűen működik. Bekapcsolása után a vasalót 15 másodperc alatt megszabadítja az összes lerakódástól, melyet aztán csak kiürít a hulladéktartályból.

Biztonság

A Tefal márka a biztonságra is gondol, ami szintén előnyt jelent. A Tefal Ultimate Pure FV9845E0 vasaló esetében bebiztosította, hogy ha a vasalót közvetlenül a vasalódeszkán hagyja, két perc után automatikusan kikapcsol. Semmilyen ruhát nem éget ki és nem tesz tönkre. Gyulladásveszély, és egyéb probléma veszélye sem áll fenn.

A márkáról

A francia Tefal márka már nagyon régóta megjelent nálunk a piacon. Történelme egészen 1954-ig nyúlik vissza, amikor is alapították. Ma ez a márka minőségi termékeket kínál a vasalóktól kezdve a konyhai segédeszközökön keresztül egészen azokig a termékekig, amelyeknek köszönhetően háztartását tisztán és rendben tarthatja. Minden ilyen termék nagyon jó minőségű és jó értékeléseket kap nemcsak a vásárlóktól, de különféle speciális díjakkal is jutalmazzák őket, amelyeket az elmúlt években ezek a termékek nyertek. Nincs is min csodálkozni. A nagyon jó minőséget, amit a Tefal kínál, csak nehezen lehet túlszárnyalni, és Önnek éppen ezért kéne azok közül a termékek közül választania, amit a Tefal kínál.  A legjobbak közé tartozik ez a vasaló is, amelynek megvásárlása mindenképpen megéri az árát.