A hűtőszekrények olyan háztartási nagygépek, amelyek a technika régebbi találmányai közé tartoznak, amelyek mellett mindenképp le kéne tennie a voksát. Képesek ugyanis nagyszerűen lehűteni az italokat még a nagyon forró nyári napokon is. Ugyanúgy élelmiszereket is tárolhat benne a megfelelő hőfokon, hogy sokáig frissek maradjanak és megőrizzék a szavatosságukat. Valószínűleg kevesen tudják ma elképzelni az életüket egy hűtőszekrény nélkül. Sokan egy nagyobb bevásárlás keretében több napra, vagy akár hétre is megveszik az ételt. Éppen ez az oka annak, hogy miért van szükségük egy jó minőségű hűtőszekrényre, amely képes gondoskodni az élelmiszerről, gyümölcsről, zöldségről, valamint a különféle italokról is. Egy minőségi hűtőszekrényt találni manapság a piacon elég nehéz, mert tényleg nagyon sok szerepel a kínálatban és mindegyik modell kínál valamilyen funkciókat, ám nem mindegyik pontosan az, amit elvárna, vagy amelyre éppenséggel szüksége lenne.
Számos hűtőszekrényben érdekes tárhelyek és tárolási lehetőségek vannak, amelyek nem engedik át a szagokat, és amelynek köszönhetően egy ilyen háztartási nagygépbe tényleg mindent elhelyezhet, amire csak szüksége van. A hűtőszekrény kiválasztásakor az is nagyon fontos, hogy melyik energiaosztályba nyert besorolást. Ez nagyon fontos, mert ha szeretne valamennyi pénzt megspórolni, akkor a hűtőszekrény megvásárlásakor éppenhogy valamivel több pénzt beruháznia, amely aztán idővel többszörösen, probléma nélkül megtérül. Számos hűtőszekrény előnye az, hogy a legmagasabb energiaosztályokba nyertek besorolást, aminek köszönhetően csak nagyon kevés villamos energiát fogyasztanak, Ön pedig ebből következően megtakaríthat.
Azt azonban Önnek kell megállapítania, hogy mi mindenre van szüksége és Önnek kell összeállítania a feltételeket, amelyet egy új hűtőszekrénynek teljesítenie kell, hogy a hűtőszekrény a lehető leginkább és legjobban megfeleljen az elvárásainak.

A hűtőszekrény egy olyan fontos készülék, amely az Ön otthonából sem hiányozhat. Még nem választott ki magának egyet vagy az előző hűtőszekrénye elromlott és nem szeretné megjavíttatni, hanem inkább egy újat szeretne megvásárolni? Itt az ideje, hogy elkezdjen azon gondolkodni, hogy melyiket választja. Egy hűtőszekrény megvásárlása nagyon fontos dolog, a döntés hosszú távra szól, éppen ezért nagyon fontos, hogy helyes döntést hozzon. Ma egy olyan értékelő cikket írtunk Önnek, amelyben egy fagyasztóval kombinált hűtőszekrényt mutatunk be, pontosabban a Whirlpool ART 9811/A++SF hűtőszekrény modellt.

Ha Ön is egy új konyhát rendez be vagy csak egyszerűen egy új háztartási nagygépet vásárol a konyhájába, akkor mindenképpen érdemes lenne elgondolkodnia egy fagyasztó és egy hűtőszekrény jó minőségű kombinációjáról, amellyel tökéletesen takaríthat meg helyet és minden élelmiszere egy helyen lesz tárolva. Az ilyen háztartási nagygépek közé tartozik a mélyhűtővel kombinált Whirlpool ART 9811/A++SF hűtőszekrény, amelybe rögtön első látásra bele fog szeretni. A második látásra észre fogja venni, hogy nagyon jól, hosszan frissen tartva tárol minden egyes élelmiszert, alacsony energiafogyasztást kínál, antibakteriális megoldást nyújt és rendkívül csendes működésével is kitűnik. Mindezeknek örülhet a mai véleményező cikkben!

Miért válasszunk kombinált háztartási nagygépeket?

Először is, célszerű lenne egy kicsit arról beszélni, hogy miért jobb ötlet fagyasztóval kombinált hűtőszekrényt választani. Rengeteg ember nem szívesen választ egy ilyen háztartási nagygépet, mert azt gondolják, hogy ez miatt kis hűtőszekrényük lesz, amelybe semmi se fér, vagy egy pici fagyasztójuk, ami semmire sem lesz elég. Ám ez nem igaz. Például a fagyasztóval kombinált Whirlpool ART 9811/A++SF hűtőszekrény esetében, amelyről ez a mai értékelő cikkünk szól, a hűtőszekrény űrtartalma a 202 litert, míg a fagyasztó űrtartalma a 75 litert éri el. Ez tényleg bőven elegendő űrtartalom és méret egy közepes nagyságú családnak is, ahol elég sok élelmiszert szoktak egyszerre vásárolni.
A másik ok, hogy miért kéne két háztartási nagygép kombinált változatát választania, hogy helyet takaríthat meg velük. Rengeteg ember, aki lakásban vagy kisebb házban lakik, szeretne helyet megtakarítani, és éppen ezért egy ilyen jellegű háztartási nagygépet szokott választani.
Egy további előnye az is, hogy minden fontos dolog kéznél lesz, Önnek pedig nem kell az egyik helyről a másik helyre rohangálnia. Mindegy, hogy hűtött vagy éppen fagyasztott élelmiszerekkel fog dolgozni, nem kell kimennie se a konyhából a másik helyiségbe, ahol a fagyasztó található, vagy ahová a hűtőszekrényt helyezte el és fordítva.
A fentebb említett előnyök mellett a fagyasztóval kombinált hűtőszekrény még sok-sok más további előnnyel is rendelkezik, amelyekről mindenképpen jobb, ha tud.

Nagy térfogat

Mondjunk most tehát valamit magáról a hűtőszekrényről és fagyasztóról. A Whirlpool ART 9811/A++SF mélyhűtővel kombinált hűtőszekrény összesen 308 literes kihasználható űrtartalommal rendelkezik, amelynek köszönhetően közepes és nagy méretű családokba ideális. Ezt az űrtartalmat persze két részre kell osztanunk: a hűtőszekrény részre és a fagyasztó részre. A hűtőszekrény térfogata 228 liter, míg a fagyasztó űrtartalma 80 liter.
A nagy űrtartalom mellett biztosan tetszeni fog Önnek az energiaosztály is, amelybe ezt a háztartási nagygépet besorolták. Ez az A++ energiaosztály, amely garantálja Önnek az elektromos energia nagyon alacsony fogyasztását. Egy év alatt mindössze 247 kWh-t fogyaszt, amely tényleg nagyon alacsony értéknek tekinthető.

Ahogy azt már megszokhattuk más háztartási nagygépeknél is, úgy a Whirlpool ART 9811/A++SF fagyasztóval kombinált hűtőszekrény is egyedi hatodik érzékes Fresh Control technológiával tűnik ki, amely pontosan arról gondoskodik, hogy hosszú ideig frissek maradjanak a hűtőszekrénybe elhelyezett élelmiszerek. Ez a funkció ugyanis aktívan szabályozza a belső páratartalmat és fenntartja az ideális hőmérsékletet. A klasszikus hűtőszekrénnyel összehasonlítva négyszer tovább őrzi meg az élelmiszerek frissességét, az ideális hőmérsékletet pedig ötször gyorsabban újítja meg.
Ugyanez a helyzet a levegővel is, amely egyenletesen elosztott a hűtőszekrényben egy ventilátor segítségével, és a szenzornak köszönhetően nemcsak az ideális hőmérséklet van fenntarta, de ugyanúgy az ideális páratartalom is. A hűtőszekrény jelentősen gyorsabban képes a megszokottnál megemelni a teljesítményét, például amikor kinyitják az ajtaját, ezzel pedig garantálni tudja az élelmiszerek magas védelmi szintjét az élelmiszerek felesleges romlásával szemben.

A hűtőszekrénybe nem jutnak be a baktériumok

Nem szabad megfeledkeznünk azonban a már említett anti-bacterial technológiáról sem, amely egy speciális szűrőt használ, amely a hűtőszekrény belsejében egy higiénikusabb környezetet teremt. A hűtőszekrény belsejében lévő levegő teljes mértékben áthalad ezen a szűrőn, felfogva minden baktériumot, vegyi és mechanikus szennyeződést is, ami e levegőben található, ezzel pedig korlátozza az élelmiszerek romlását, a kellemetlen szagok keletkezését, valamint sok különböző egyéb problémát is, amelyek betegségek kialakulásához vezethetnek.

A hűtőtér 228 liter űrtartalmú teret kínál Önnek, amely öt üveges polccal van felosztva. Az üveges polcok edzett anyagból készültek. A polcokat négy magasságba állíthatja. A fiók a zöldségek és gyümölcsök frissen tartására szolgálnak. Az ajtón pedig négy rekeszt találunk. Nem hiányzik a Supercool funkció sem, amelyet egy elektronikus érzékelő vezérel. Ez a funkció azon élelmiszerek rendkívül gyors lehűtésére szolgál, amelyeket éppen betett a hűtőszekrénybe. A hűtőszekrény automatikus leolvasztással felszerelt, rendszeres intervallumokban.

Semmilyen fagy vagy jegesedés nem fogja Önt zavarni.

Tudja, hogy mi a rémálma mindenkinek, akinek van otthon hűtőszekrénye? A jegesedés. Lehet, hogy nem tudott erről az információról, ám minden egyes milliméternyi jég, amely a hűtőszekrényben keletkezik, egészen 10%-kal növeli az energiafogyasztást, amely végeredményben nagyon magas fogyasztásnak számít. Ez a jég a hűtőrendszer és a hűtőszekrény élettartamát is ugyanúgy megrövidíti és a hűtőszekrény gyakran szokott meghibásodni eme probléma miatt. Éppen ezért a Whirlpool ART 9811/A++SF hűtőszekrény True No Frost technológiát kínál, amely garantálja Önnek a gyors és kényelmes karbantartást anélkül, hogy Önnek kéne eltüntetnie a kialakult jégréteget. Ez a speciális technológia lehetővé teszi az egyenletes hűtést is, amely során sem fagy, sem felesleges jég nem keletkezik a hűtőszekrényben. Így a kombinált hűtőszekrény mindkét része, tehát a hűtőszekrény és a fagyasztó is, mindig jegesedés mentes lesz.

Mondjunk még valamit a kombinált hűtőszekrény fagyasztó részéről is, amelynek űrtartalma a 80 litert éri el. Ezt a hűtőszekrény alsó részében találjuk. Fagyasztási teljesítménye a 3,5 kilogrammot éri el 24 óra leforgása alatt. Az áramkimaradás elleni védelemmel is rendelkezik, amely azt jelenti, hogy teljesen lefagyasztva őrzi meg az élelmiszereket abban az időben is, amíg nincs áram, méghozzá egészen 19 órán keresztül. A Stop Frost rendszer egy speciális helyen halmozza fel a jeget, amellyel megakadályozza a jegesedést a fagyasztó többi részén, például annak falán vagy az élelmiszereken.

Alacsony zajszint

A nagy előnyei közé tartozik az alacsony zajszint is. A háztartási nagygép zajszintje egyáltalán nem magas, és nyugodtan elhelyezheti a hálószobához vagy a nappalihoz közel is. A zajszint mindössze a 35 dB-t éri el, amelynek köszönhetően ez a kombinált hűtőszekrény tényleg soha nem fogja Önt zavarni. Nagy előnye a LED megvilágítás is, amely nem melegíti fel a körülötte lévő levegőt, ezzel pedig nem gyorsítja fel az ételek megromlásának folyamatát.

A márkáról

Végezetül mondjunk még valamit a Whirlpool márkáról. A Whirlpool márka a kiváló minőségű és jól ismert márkák közé tartozik, amely az összes fürdőszobába és a konyhába alkalmas termékeket kínál. Ezen kívül az egyik legjobb márka, amely kiváló minőségű termékeket forgalmaz. Az egész világon több tízezer elégedett vásárló él, aki a Whirlpool márkájú termékeket nem cserélné le semmi másra. Ön is közéjük tartozik? Amennyiben nem, akkor ez még változhat! Ez alatt a márka alatt számos termék található a piacon, melyek segítenek a mindennapi feladatok elvégzésében és meggyorsítják azt a munkát, melynek elvégzése egyébként nagyon sokáig tartana. Ugyanúgy nagy segítség, ha bizonyos munkáknál a készülék egyedül dolgozik.