Belegondolt már néha abba, hogy hogyan nézne ki az élete mobiltelefon nélkül? Valószínűleg nem gyakran. Az oka ennek főleg az, hogy ma már szinte mindenünk a mobiltelefonunkban van elmentve. A naptár, tele különféle emlékeztetőkkel az eseményekre, találkozókra, megbeszélésekre, iskolai ügyekre, az alkalmazások, amelyek segítenek nekünk megszervezni a napunkat, hogy ne kelljen mindenhová magunkkal vinnünk egy határidőnaplót, telefonkönyvet, amelyekben a családtagjaink és fontos személyek telefonszáma van, valamint ugyanúgy az üzenetek és a feljegyzések, amelyeket egyszerűen nem akarunk elveszíteni. Éppen ezért fontos, hogy az ilyen dolgokra minőségi telefonja legyen, amely biztosítja, hogy nem fog elromlani a nem megfelelő időben. A mobiltelefon akkumulátorától az is elvárható, hogy minél tovább kibírja, hogy biztosítsa nekünk a gond nélküli üzemelést. Sokszor azonban pont az akkumulátor nevezhető a mobiltelefon Achillesz ínjának, hiszen még a piacon megtalálható legjobb mobiltelefonok akkumulátora is viszonylag elég gyenge, a teljesítményük sem olyan jó és ritkán bírnak ki egy egész teljes napot újratöltés nélkül.

A mobiltelefonok manapság már sokkal több funkciót teljesítenek, mint az az első ránézésre tűnik. Sokszínűségük és lehetőségeik tárháza tényleg elég tág és messzemenő, és nincs is ezen mit csodálkozni. A technológia előrelépése megállíthatatlan, mi pedig nagyon gyors tempóban haladunk vele előre. A piacon olyan hatalmas mobiltelefonokat is találhatunk, amelyek kijelzőjének látványától biztosan eláll a lélegzetünk, de akár kisebb kivitelű mobiltelefonokat is, amelyek inkább kisebb kezű, kézitáskát hordó embereknek valók, vagy bizonyos helyzetekbe, amikor egyszerűen nem lehet nálunk egy nagyobb mobiltelefon. A mobiltelefonok előnye a mai világban főleg az, hogy minőségi fényképezőgépeket is kínálnak, Ön pedig tényleg tökéletes fényképekkel dicsekedhet, amelyek minden bizonnyal elvarázsolnak majd mindenkit. Ha szeretne egy minőségi mobiltelefont választani, akkor a Xiaomi Mi Note 10 mobiltelefont tudjuk ajánlani, amely most az egyik csillagnak számít a piacon. 

Gyors áttekintés

A Xiaomi Mi Note 10 nem olyan okostelefon, amelynél azt várná az ember, hogy kimondottan forradalmi modell lesz.  Ez egy középosztályba sorolható eszköz a kínai Xiaomi vállalattól. 

A Mi Note 10 mobiltelefon  a csúcsminőségű mobiltelefonok minden előnyét magában foglalja a legfelső szintű árcímke nélkül – csodás ívelt kijelzővel, nagy akkumulátorral, a kijelzőn ujjlenyomat-olvasóval, valamint öt hátlapi kamerával ellátott, és mindenekelőtt az első olyan okostelefon, amely 108MP kamera-érzékelővel kiegészített.

Azt mondani, hogy a kamera jó képeket készít, alábecslés lenne, ugyanis ami a kamerát illeti, a Xiaomi Mi Note 10 mobiltelefon az egyik legjobb mobiltelefon, amit csak választhatunk. 

A Mi Note kameráján felül más szempontból is egy lenyűgözőnek mondható eszköz. Tartós konstrukciót kínál csodás kijelzővel és kiváló töltéssel. Azonban hátrányai is vannak, mégpedig a középosztályú csipszet, amely egy igazi Achilles-sarok – a processzor ugyan próbálja feldolgozni a 108 MPx méretű képeket, azonban néha mégis gondja akad velük. Ezen felül néhány további feladattal is problémái akadnak, tehát a telefon használata során biztosan érezhető a gyengébb chip jelenléte.

Ennek ellenére is egy olyan prémium okostelefonról van szó, amely (viszonylag) olcsón elérhető. 

Formatervezés

A Xiaomi Mi Note 10 követi az Android „hagyományos” megjelenését, valamint saját módszereivel javítja is azt. Nagy és keskeny konstrukciót kínál. Súlya kicsi, megjelenése pedig nagyon stílusos.  

A telefon méretei 157 x 74,2 X 9,7 mm. Méreteinek köszönhetően az egyik legvastagabb okostelefon, amely ebben az árkategóriába tartozik. Vastagsága enyhén visszatükröződik súlyán, amely 208 grammot nyom, tehát a mobiltelefonok szempontjából egy kicsit soknak számít, azonban mégis meg lehet szokni. 

A Xiaomi Mi Note 10 elülső és hátulsó oldala is Gorilla Glass 5 üvegből és alumínium keretből készült, tehát a telefon megnyugtatóan robusztus.

A Mi Note 10 okostelefon kijelzője és a mobiltelefon hátsó oldala is íveltek. Ennek köszönhetően a mobiltelefon szélei kellemesen lekerekítettek és a mobiltelefont jól lehet tartani a kézben. 

A telefon szegélyeinél több bemenet is található. Az első egy hagyományos USB-C pont, valamint egy alulsó 3,5 mm jack port fejhallgatóhoz, tehát a mobiltelefon kielégíti a vezetékes fejhallgatók kedvelőinek igényeit. A Xiaomi Mi Note 10 mobiltelefon azon kevés eszközök egyike, amelyek 3,5 mm jacket használnak. A mobiltelefon jobb szélén kapcsoló és hangerő-szabályozó is találhatóak, amelyek megfelelően alacsonyan vannak elhelyezve ahhoz, hogy elérhetőek legyenek az ujjakkal. 

Kijelző 

A Xiaomi Mi Note mobiltelefon 6,47 hüvelykes kijelzővel ellátott. Az emberi kéz méretétől függően egy viszonylag kellemes méretről van szó, amelynek hála nagyon egyszerűen használható egy kézzel. Néhány felhasználónak azonban „kétkezes” felhasználást fog kellenie igénybe venni.

Az AMOLED kijelző felbontása 1080 x 2340, és bár az AMOLED kijelzők általában nagyon jól néznek ki, a középosztályú okostelefonokra nem igazán jellemzőek. A színek valóban csodásak, a maximális fényerő elég magas, a fotók minőségiek és a kontraszt is megfelelő. 

Az egyetlen olyan dolog, ami említésre méltó az, hogy más mobiltelefonokkal ellentétben, ennél az okostelefonnál a kijelző nem ébreszthető fel dupla érintéssel, ami azok számára, akik meg vannak szokva ehhez a módszerhez, eléggé kellemetlen  hiányosság lehet. Ehelyett meg kell nyomni a bekapcsoló gombot, esetleg ha be van kapcsolva az ujjlenyomat-olvasó, a kijelző úgy is felébreszthető, hogy a hüvelykujját a kijelzőben lévő érzékelőre helyezi.

Amint már említettük is, a kijelző szélei épp úgy íveltek, mint a Samsung Galaxy S10 mobiltelefon vagy a Huawei P30 Pro mobiltelefon esetében, azonban a Mi Note 10 mobiltelefon esetében az ívelés jelentősebb, ami megkönnyíti a telefon tartását. 

A kijelző felső részének közepén egy kis kivágás található, amelyben az előlapi kamera található.  Nem kifejezetten zavaró, azonban más telefonok jobb alternatívával rendelkeznek.  Ebben az esetben azonban a formatervezéstől és az ízléstől függ minden. 

Fényképezőgép

A Xiaomi Note 10 mobiltelefon legerősebb oldala a kamerája.  A 108MP fő érzékelő az első a saját kategóriájában, fontos szerepet játszik a mobiltelefon identitásában. 

Ehhez a fő hátlapi kamerához számos segédeszköz is társul. 12 MP érzékelő, 2x teleobjektív portrét módhoz, második teleobjektív 5x-ös nagyítással és 5 MP érzékelővel a nagyított felvételekhez, ultra széles kamera 20 MP felbontással, valamint 2MP makro snapper találhatóak a mobiltelefonon.

Szerencsére, tekintettel a rá vonatkozó elvárásokra, a 108 MP felbontású fő kamera abszolút hihetetlen gyönyörű képeket készít.  Felejtse el az iPhone 11 Pro, a Huawei P30 vagy a Realme X2 Pro telefonokat – ez a mobiltelefon a lehető legjobb képeket készíti. 

A fényképeken minden tökéletesnek tűnik. A színek gazdagok, a kontraszt megfelelően éles vagy lágy annak függvényében, hogy minden a képre férjen, a képek jók. A fényképek automatikusan 4 az 1 ben képpontokba kerülnek mentésre és 27 MP fényképek jönnek létre, azonban ha szeretné (és nem fél a kevés tárhelytől), 108MP minőségben is fényképezhet.

Mobiltelefon belseje

A Xiaomi Mi Note mobiltelefon Android 9 operációs rendszert használ, amely a legújabb operációs rendszer, amely a Xiaomi telefonokon elérhető, MIUI interfésszel, amelyet a vállalat a felső részen helyezett el. A MIUI esztétikai elemei lekerekített négyzet alakú ikonokkal és lágy színű sémával rendelkeznek. 

Mint minden harmadik fél felhasználói felületénél, függetlenül attól, hogy a többi márka más felhasználói felületeit részesíti előnyben, egy bizonyos mértékig ez a felület nagyon jó, mivel többnyire esztétika, némi eltéréssel a funkcionalitásban és a navigációban.

Akkumulátor

A Xiaomi Mi Note 10 okostelefon akkumulátorának kapacitása 5 260 mAh, ami sokkal nagyobb kapacitás, mint a modernebb okostelefonok esetében – az iPhone 11 mobiltelefon akkumulátorának kapacitása például 3 110 mAh. Az olyan méretű mobiltelefonoknál, mint az Mi Note 10 modell legalább egy és fél nap, esetleg két nap üzemidőt várhat el.

A márkáról

A Xiaomi márka a piacunkon már régóta nem számít újdonságnak. Az emberek egy-kettő megszerették a termékeit. Nemcsak a szép design-juknak és a nagy teljesítményű mobiltelefonoknak is köszönhetően, hanem azért is, mert a mobiltelefonjaikat alacsony áron kínálja még a magas teljesítmény és a minőségi kidolgozás ellenére is. Azonban csak kevesen tudják, hogy ez a márka már hosszú évek óta működik. Ennek ellenére csak pár évvel ezelőtt jutott el hozzánk a piacra. Az oka ennek az volt, hogy egyre több magyar vásárló vágyott az olcsóbb, de ennek ellenére nagy teljesítményű és minőségi mobiltelefonokra. Ma a piacon már szinte mindent megtalálhat, beleértve a Xiaomi márkájú termékeket is. A Xiaomi mindent kínál, amire csak Önnek szüksége van. Válasszon Ön is egy olyan mobiltelefont, amely tényleg nagyon vonzóan és csábítóan néz ki, nagy kijelzővel bír, könnyű és tényleg nagyszerűen sokáig bírja az akkumulátora egy feltöltéssel. Az egyik ilyen mobiltelefon a Xiaomi Redmi Note 5 okostelefon, amely egyből több szempontból is meglepi majd Önt.