A mobiltelefonok életünk szerves részét képezik. Nem tudjuk elképzelni nélkülük a hétköznapi életünket. Segítségünkre vannak a munkánk során, valamint a személyes életünkben is. Azonban megtalálni a legjobb mobiltelefont igazán nehéz lehet. Hiszen a piacon tényleg rengeteg típus található, amelyek között elég nehéz lehet eligazodni. Éppen ezért, ha új mobiltelefont keres, azonban nem tudja melyiket is kéne közelebbről megvizsgálnia, adunk egy tippet. 

Ez a tipp a Xiaomi Redmi Note 8 Pro mobiltelefon, amely az újdonságok közé tartozik a piacon. Különböző új funkciókkal, érdekes formatervezéssel és stílusos kivitelezéssel tűnik ki a többi közül. Nagy teljesítményt, valamint ennél sokkal többet kínál. Egyszerűen egy olyan mobiltelefonról van szó, amely minden női- vagy férfi kézbe megfelelő. Formatervezése Önt is le fogja nyűgözni, így eszébe sem fog jutni egy másik modell után nézni. 

A Xiaomi márka mindenkinek megfelelő, aki nem szeretne százezreket költeni egy mobiltelefonra, azonban mégis vágyik a minőségre és a jó teljesítményre.  És mi biztosíthatjuk, hogy a Xiaomi Redmi Note 8 Pro mobiltelefon egy ilyen telefon.  Anélkül, hogy hatalmas összeget fizetne érte, a lehető legjobbat kaphatja, amit szeretne – nagy méretű kijelző, nagy teljesítmény, tökéletes kamera és problémamentes működés.

Gyors áttekintés

A Redmi egy prémium mobiltelefon név, amelyet a Xiaomi vállalat gyárt.  Annak ellenére, hogy egyedi darabokról van szó szép formatervezéssel, elérhető áron kapható.  Az alacsony ár mellett mégis megőrzik nagyon jó funkcionalitásukat és kiváló teljesítményüket.  A Xiaomi Redmi Note 8 Pro mobiltelefon az egyik legjobb példa erre.

A Redmi Note 8 Pro mobiltelefon az egyik mobiltelefon a számtalan Redmi Note 8 sorozatba tartozó közül.  Ez a modell a leghatékonyabbak közé tartozik ebben a sorozatban, azonban még ennek ellenére is elérhető áron kapható és minőségi darab.

A Redmi Note 8 Pro mobiltelefon számos funkcióval rendelkezik, amelyeket nem is várna el egy ennyire elérhető áru mobiltelefontól – a fő kamera 64 MP felbontású, három további lencsével, Full HD+ teljes felbontású nagy kijelzővel, nagy és hatékony akkumulátorral és megfelelő chipkészlettel ellátott. A telefon tehát rengeteg olyasmivel ellátott, amelyeket az árra való tekintettel nem is várna el tőle. Milyen tehát valójában a Redmi Note 8 Pro mobiltelefon? 

Formatervezés

A Xiaomi Redmi Note 8 Pro mobiltelefon nagyon hasonlóan néz ki, mint a Realme X2 mobiltelefon. Amennyiben látta ezt a modellt, esetleg foga már saját kezében, vagy éppen egy ilyen tulajdonosa volt, hozzávetőlegesen ugyanaz.  A Redmi Note 8 Pro mobiltelefon egy viszonylag nehéz telefon.  Ebben az esetben ez azonban nem is akkora hátrány, mivel masszív, ellenálló és tartós.

A hátlapon függőleges kameranyílás található, amely ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz (amely első ránézésre úgy néz ki, mint az egyik objektív).  Az oldalán további lencse rejtőzik.  A hangerő szabályozására szolgáló gomb és a bekapcsolásra/kikapcsolásra szolgáló gomb a jobb peremen vannak elhelyezve, a készülék alulsó részén USB-C és 3,5 mm csatlakozó található a fejhallgatóhoz.  Ez annyit tesz, hogy amennyiben szereti a hagyományos kábeles fejhallgatót, biztosan örülni fog. 

A mobiltelefon hátlapja üvegből készült, mely ebben az árkategóriában egészen egyedi.  A legtöbb telefon műanyag hátlappal rendelkezik, mivel azok olcsóbbak.  

Kijelző

A Redmi Note 8 Pro mobiltelefon eléggé robusztus, ez részben a 6,53 hüvelykes kijelzőnek köszönhető.  LCD kijelzőről van szó 1080 x 2340 felbontással, amely egy olyan technológia, amely elvárható egy ilyen árú telefontól, bár a színek kicsit átlagon aluliak. 

Ugyan a nagy kijelző jó a tartalom, a közösségi média és egyéb dolgok nézegetésére, a telefon valószínűleg túlságosan nagy.  A kisebb kezű emberek számára problémás lehet elérni az ujjlenyomat-olvasót, esetleg a kijelző egyes pontjait. 

Teljesítmény

A Xiaomi Redmi Note 8 Pro mobiltelefon ugyan az alapvető Android 9 Pie operációs rendszerrel kerül forgalomba, mégis nagyon egyszerűen telepíthető rá az Android 10 és a MIUI 11 Xiaomi, ennek köszönhetően a lehető legjobb teljesítményt kínálja.

A MIUI 11 esetében legfőképpen esztétikai változásról van szó, azonban érdemes megemlíteni, hogy a telefon számos olyan fejlesztői alkalmazással ellátott, amelyeket természetesen azonnal eltávolíthat. Ide tartozik például az Opera internetes böngésző, amely feleslegesnek bizonyul, ha a Chrome böngésző is telepített az eszközön, valamint a Mi Community és a Mi Store alkalmazások, amelyeket valószínűleg nem fog használni. 

A mobiltelefonban MediaTek Helio G90T chipkészlet található, ami nem éppen a legkiválóbb minőségűnek mondható. Ennél az alacsony árnál egy mobiltelefonhoz képest azonban ez még mindig elfogadható. 

Az alacsony árra tekintve meglepő jellemző lehet az a tény, hogy a telefonban 6 GB RAM memória található.  Az ebbe az árkategóriába tartozó telefonok többsége 4 GB-ot kínál.

A kijelzők és a kínálat közti váltás során a telefon megfelelő sebességű, a játékok játszása szintén kényelmes, a grafika elfogadható.

Fényképezőgép

A Xiaomi Redmi Note 8 Pro mobiltelefon fő kamerája 64 MP-es, ultraszéles 8MP, 2MP makro és 2MP mély érzékelővel ellátott.  Ennek köszönhetően ez egy négy különböző kamerából álló nagyon szép és jó minőségű kombináció. 

A 64 MP felbontású kamera nagyon szép felvételeket készít.  A legjobb eredményeket akkor érheti el, ha jól megvilágított térben készít fényképeket.  Amennyiben szeret fényképezni természetes fényben vagy kültéren, a mobiltelefon kamerája tökéletes lesz az Ön számára.  A képpontok mérete sajnos elég kicsi rossz fényviszonyok melletti fényképezés során.  Ezen még az éjszakai mód sem segít. 

Az ultraszéles objektív jó képeket készít.  A képek minőségiek, azonban úgy tűnik, a széleken egy kis torzítás látható.  Sőt, még nagyobb mértékben, mint más olyan telefonoknál, amelyek torzítás elleni szoftverrel ellátottak.

Amint az elvárható is a 2MP érzékelővel, a makro és mély érzékelővel ellátott kamerától, ezek nem igazán hasznosak.  A makro képek alacsony minőségűek.  Fényerejük azonban egész magas, ennek köszönhetően nem biztos, hogy rögtön észre fogja venni az alacsony minőséget.

Az előlapi 20 MP kamera elég nagy felbontású ahhoz képest, hogy előlapi.  Az objektívvel készített felvételek minőségiek és jól néznek ki. 

Akkumulátor

A Redmi Note 8 Pro mobiltelefon készülékben lévő akkumulátor 4 500 mAh-t kínál.  Egy megfelelő méretről van szó, amely azonban az olcsóbb modellekben is elérhető.

Az akkumulátor üzemideje elég jó.  Biztos lehet abban, hogy a mobiltelefon kibír egy nap használatot.  Sőt, több alkalmazást is használhat egyidejűleg, videókat nézhet vagy játékokat is játszhat. 

Ha már az akkumulátorról beszélünk, érdemes megemlíteni, hogy a Redmi Note 8 Pro mobiltelefon támogatja a 18 W gyorstöltést.  Egyszerűen feltöltheti mobiltelefonját anélkül, hogy hosszú órákat kéne várnia a töltésre. Ez egy nagy előny, amely segítségével időt takaríthat meg. 

A márkáról

A Xiaomi márka a piacunkon már régóta nem számít újdonságnak. Az emberek egy-kettő megszerették a termékeit. Nemcsak a szép design-juknak és a nagy teljesítményű mobiltelefonoknak is köszönhetően, hanem azért is, mert a mobiltelefonjaikat alacsony áron kínálja még a magas teljesítmény és a minőségi kidolgozás ellenére is. Azonban csak kevesen tudják, hogy ez a márka már hosszú évek óta működik. Ennek ellenére csak pár évvel ezelőtt jutott el hozzánk a piacra. Az oka ennek az volt, hogy egyre több magyar vásárló vágyott az olcsóbb, de ennek ellenére nagy teljesítményű és minőségi mobiltelefonokra. Ma a piacon már szinte mindent megtalálhat, beleértve a Xiaomi márkájú termékeket is. A Xiaomi mindent kínál, amire csak Önnek szüksége van. Válasszon Ön is egy olyan mobiltelefont, amely tényleg nagyon vonzóan és csábítóan néz ki, nagy kijelzővel bír, könnyű és tényleg nagyszerűen sokáig bírja az akkumulátora egy feltöltéssel. Az egyik ilyen mobiltelefon a Xiaomi Redmi Note 8 Pro okostelefon, amely egyből több szempontból is meglepi majd Önt.